Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα...



Συζητήσεις για το έθνος, την αγάπη, τον έρωτα, το φόβο, τη γυναίκα, τη μοναξιά, την αλήθεια, το παραμύθι, τα πιστεύω και τα μη... Σκέφτομαι το πόσο διαφορετικοί είμαστε εμείς οι άνθρωποι. Και τι μας ενώνει σε τελική ανάλυση. Ναι, ανάγκες, φυσικές, πνευματικές, ψυχικές. Μουσική, πιστεύω, ότι αγαπάμε, ότι μισούμε, το σεξ... Το ότι είμαστε άνθρωποι θα πει κάποιος. Όχι κατ'ανάγκη. Πόσοι έχουν φίλους μόνο ζώα? Και στο κάτω κάτω, όπως επαναλαμβάνομαι αρκετές φορές, όλοι είμαστε περαστικοί απ'τη ζωή των άλλων, κι'όλοι απ'τη δική μας. Όμως ξέρεις, ακόμα και αυτά που μας αρέσουν ή μισούμε, ακόμα και οι μουσικές, ακόμα και οι ανάγκες, ακόμα και το σεξ, βασικό κι'ανίκητο ένστικτο, μας ενώνουν υπό προϋποθέσεις. Βασική το να κοινοποιηθούν. Αν δε μάθουν κάποιοι τι ακούμε, πώς θα ξέρουν πως ακούμε τις ίδιες μουσικές? Αν δε μάθουν τι πιστεύουμε, αν δε μάθουν τι αγαπάμε, τι μισούμε, αν δεν δείξω σε μια γυναίκα πως τη γουστάρω (ατυχές παράδειγμα φυσικά για μένα γιατί γουστάρω σχεδόν όλες και το δείχνω σχεδόν σ'όλες) πώς θα αφεθεί σε μένα, αν φυσικά της αρέσω ή έστω είναι σ'απελπιστική κατάσταση? Ή, ακόμα καλύτερα, αν δεν την 'κυνηγήσω' πώς θα τη ρίξω? Αν δεν πω τον πόνο μου πώς θα κλάψει μαζί μου ο συμπάσχων? Αν δεν γελάσω πώς θα χαμογελάσει μαζί μου ο συνάνθρωπός μου? Αν δεν υπάρξω, πώς θα με γνωρίσει ο άλλος? Κι'αν δεν ξέρω πως δεν είμαι μόνος, πώς θα αναζητήσω ένα φίλο, ένα όμοιο, το έταιρον ήμισυ, έστω και μιας βραδυάς, το πλευρό που μου λείπει για μια ζωή, σύντομη ή μεγάλη?

Έχω κατηγορηθεί αρκετές φορές για το απόλυτό μου. Όπως και για τις απόψεις μου. Και χαίρομαι γι'αυτό. Γιατί κατηγορείς κάποιον όταν δε μπορείς να του αποδείξεις εμπράκτως ότι έχει λάθος, ή έστω ότι εσύ διαφέρεις. Γι'αυτό χαίρομαι διπλά όταν βρίσκω άτομα που είναι εξαιρέσεις στους κανόντες του μυαλού μου. Και λυπάμαι ακόμα περισσότερο όταν οι εξαιρέσεις ήταν απλώς για να μου αρέσουν. Όμως ξέρω πως σ'αυτόν τον κόσμο υπάρχουν άτομα που διαφέρουν. Μπορεί το γεγονός ότι συμπεριφέρομαι σαν όλους ενώ ξέρω πως επιζητώ αυτούς που διαφέρουν να με πληγώνει κάποτε, να με ρίχνει στο πάτωμα. Το κρύο έδαφος όμως με ξυπνά, κι'αυτό μ'αρέσει. Στο κάτω κάτω έχω και εγώ ανάγκες, κόμπλεξ, πάθη που χρίζουν άμεσης εκτόνωσης...

Τι χρειάζεται λοιπόν? Απλά να θες. Ανεξάρτητα με το τι έχεις στο μυαλό, στην καρδιά, στο σώμα, αυτό που χρειάζεται είναι να θες. Να θες να το μοιραστείς, να θες να μοιραστείς, να θες να μιλήσεις, να θες ν'ακούσεις, να θες να μοιάσεις, να θες να υπάρξεις. Ίσως να το παρακάνεις, υπερτιμώντας κάποιες φορές αυτά που ακούς ή βλέπεις, ή παραβλέποντας ότι θα σε απομάκρυνε αφού περνάς καλά, κάτι που δεν θα συμβαίνει για πολύ, όμως θά'ρθει η στιγμή της σωστής εκτίμησης, των σωστών ατόμων για σένα, του σωστού δοσίματος. Πώς θα το ονομάσεις? Με την καρδιά ίσως έρωτα, με το κορμί ίσως πάθος (και μην το ντύνεις επίτηδες με λάθος λέξεις όπως ο έρωτας για να απενεχοποιηθείς), με το μυαλό απλά επι-κοινωνία, απλά ύπαρξη, απλά ανθρωπισμό. Σ'αυτό τον κόσμο είμαστε μόνοι. Αλλά ακόμα κι'η μοναξιά μοιράζεται. Φτάνει ν'αγαπάς και να σέβεσαι κατ'αρχήν εσένα και μετά τους άλλους. Φτάνει να θες και νά'σαι αληθινός. Αλλοιώς? Απλά παράτα μας. Εγώ σε παράτησα ήδη...

6 σχόλια:

Ζηνοβία είπε...

Αυτοκράτορα να φανταστείς πρίν λίγο συζητούσα..για όλα όσα λές Εδώ! Αυτά τα μεσονύχτια λόγια που μόνο σκοτάδι δεν απλώνουν με κάνουν να χαμογελώ.. Αχ Αυτή η βουτιά στο Εντός πόσο με Φτιάχνει! :)

Ανώνυμος είπε...

hello Emperor..den prolavainw na se diavasw alla eimai sigouri ta les wraia,perasa gia tin kalispera mou!!
Raindrops

Elsa Maxwell είπε...

αν δεν δείξω σε μια γυναίκα πως τη γουστάρω (ατυχές παράδειγμα φυσικά για μένα γιατί γουστάρω σχεδόν όλες και το δείχνω σχεδόν σ'όλες)

Διαφωνώ, μαζί σας Αυτοκράτορά μου.
Να γουστάρετε όλες και να τους το δείχνετε. Μοιάζει αυτό να θέλουν. Ολες!


Κι ότι παρατάμε, αντικαθίσταται απο ένα καλύτερο, δεν σας το είπε κανείς?
σας το λέω εγώ ! και υποκλίνομαι, στις σκέψεις σας !

Emperor είπε...

Ζηνοβία πόσο φτιαγμένος είμαι για να κάνω τέτοια βουτιά (ναι, φτιάχνομαι και για τέτοιες περιπτώσεις). Καλημέρα! :)

Emperor είπε...

Raindrops μ'αρκεί που πέρασες και είσαι καλά! Καλημέρα! :)

Emperor είπε...

Elsa σε γουστάρω... Πολύ... Καλημέρα! :)