Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

Μπράβο παιδιά! Κι'εις ανώτερα! (Γυναίκα μας άλλαξαν τα παιδιά...)



Ο Νίκος Αναστασιάδης, πρόεδρος της πάλαι ποτέ Κυπριακής Δημοκρατίας, έκανε επιστολή 'μαλώνοντας' τους ηγέτες της Τρόικα κλπ για την κατάντια της Κύπρου. 'Μπράβο!' θα πει κάποιος. 'Μπράβο που ξύπνησες' θα πει κάποιος άλλος. Κάποιος μπορεί να ρωτήσει 'Καλά, πού ήσουνα όταν υπόγραφες τις συμφωνίες? Γιατί τότε δεν είπες τίποτα και γιατί τις υπόγραψες?' Και κάποιος μπορεί απλά να ρωτήσει 'Ποιος είν'αυτός ρε? Εξωγήινος?'. Άσε που μπορεί κάλλιστα να σκεφτεί ένα μυαλό με φαντασία που οργιάζει πως πήρε τηλέφωνο η Μέρκελ κι'είπε 'Νικολάκη, στείλε μια επιστολή να μας μαλώνεις για να δικαιολογήσεις την πράξη σου που θα κλείνεις το Ρ.Ι.Κ. σε λίγο και θα πωλείς Α.Η.Κ. και Α.ΤΗ.Κ. και όλες τις άλλες και να μπορείς να λες πως έκανες ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατό, όχι όπως το χαζό το Σαμαρά που τους έχει όλους εναντίον του'.

Ο άλλος, ο χαζός κλείνει την Ε.Ρ.Τ. για να καλύψει αυτόματα τις 2μισυ χιλιάδες δημόσιους υπαλλήλους που πρέπει να απολύσει, ικανοποιώντας το μνημόνιο που δεν ήθελε και κατηγορούσε αλλά δέχτηκε με μαύρη καρδιά για να γίνει πρωθυπουργός και να εκπληρώσει κι'αυτός το όνειρο της μάνας του. Αλλά ταυτόχρονα τους τιμωρεί επειδή δεν υποστηρίζουν τα μνημόνια και την κυβέρνησή του όπως οι άλλοι σταθμοί. Και ποιος είπε πως δεν έχει σχέδιο? Θ'ανοίξει τη Νέα Ε.Ρ.Τ. με μόνο δικούς του ανθρώπους, έστω κι'αν αυτό σημαίνει πως θα πάρει τους δικούς του απ'τα άλλα κανάλια, χαρίζοντάς τους κι'άλλους φόρους.

Κατά τα άλλα φταίνε οι τράπεζες, οι προηγούμενες κυβερνήσεις, η Τρόικα, η μυστική κλίκα του Μπίλεφελντ ή πώς το λένε, ο Θεός που δε βάζει το χέρι του να μας γλυτώσει, η παράγκα κλπ. Μάλλον εμείς φταίμε που ψηφίσαμε συνειδητά διακυβέρνηση χούντας, σ'Ελλάδα και Κύπρο.

Και τώρα σκέφτομαι, μήπως άλλαξαν τα παιδιά στο μαιευτήριο και ο Αντώνης είναι Παπανδρέου κι'ο Γιωργάκης Σαμαράς ή μήπως ο Νίκος είναι Χριστόφιας και ο Δημήτρης Αναστασιάδης? Δε λέω, όλοι αδέλφια είναι, παιδιά του ίδιου Πατέρα, του Θεού. Αλλά είμαι σίγουρος πως Αυτός ο Πατέρας τους ντρέπεται για αυτά τα συγκεκριμένα παιδιά του... Πολύ... Κι'η τιμωρία θά'ναι αντάξια της ντροπής που Τον και μας κάνουν να νοιώθουμε...

Δεν υπάρχουν σχόλια: