Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 1 Ιανουαρίου 2013

Καινούριος Χρόνος! Καινούρια Ζωή! Καλή Χρονιά!



Το 2012 ήταν δίσεκτος. Και για όσους πιστεύουν στις δυσειδαιμονίες  ήταν φυσικό να συμβούν όλα αυτά που συνέβησαν. Το 2013 δεν θά'ναι. Θά'χει 365 μέρες μόνο, όπως και τόσες χιλιάδες χρόνια πριν και ίσως και μετά που δεν ήταν δίσεκτα. Και σίγουρα θά'χει 56 βδομάδες, 12 μήνες, 4 εποχές κι'όλες τις ώρες, τα λεπτά και τα δευτερόλεπτα πού'χαν και θά'χουν όλα τα χρόνια στην καταγεγραμμένη ιστορία τ'ανθρώπινου γένους. Γιατί λοιπόν να διαφέρει απ'τα υπόλοιπα χρόνια?

Οι ευχές δίνουν και παίρνουν. Καλή χρονιά, καλά να μας μπει και καλά να μας βγει, νά'ναι ο καλύτερος χρόνος μέχρι σήμερα στη ζωή μας, νά'ναι γεμάτος αγάπη, σεξ, λεφτά, επιτυχίες, υγεία, χαρά, ευτυχία κι'ένα σωρό άλλες επιθυμίες. Κι'όπως κάθε χρόνος μπαίνει μ'άλλους να τρωγωπίνουν σε θερμαινόμενους χώρους, άλλους να τρίβουν τ'άδειο τους στομάχι σκεπασμένοι με μια εφημερίδα πάνω σ'ένα παγκάκι, άλλους να γεννιούνται, άλλους να πεθαίνουν, άλλους να γίνονται πλούσιοι, άλλους φτωχούς κι'όλα τα άλλα που συμβαίνουν εδώ και αιώνες.

Ευχές κάνουν τα παιδιά. Τα παιδιά που εξαρτώνται απ'τους μεγάλους. Οι μεγάλοι που εξαρτώνται από άλλους κάνουν προσευχές. Όνειρα κάνουν όλοι. Κι'οι μεγάλοι κυνηγούν τα όνειρά τους και τις επιθυμίες τους βάζοντας στόχους. Και κάθε χρονιά είναι καλή ή κακή ανάλογα με τις επιτυχίες των στόχων τους. Αλλά μόνο γι'αυτούς. Γιατί στην ουσία η χρονιά είναι ουδέτερη. Αυτοί ήταν καλοί ή κακοί στο να κυνηγήσουν τα όνειρά τους και να πετύχουν το στόχο τους. Ίσως λάθος τακτική, ίσως λάθος στόχοι. Ίσως πάλι το λάθος είναι μέσα τους. Γιατί ναι. Ο καθ'ένας μας παίρνει ότι τ'αξίζει. Δεν έχει σημασία τι του συμβαίνει, δεν έχει σημασία τι συμβαίνει γύρω του. Όχι τουλάχιστο τόσο μεγάλη όσο νομίζει. Σημασία έχει πως τ'αντιμετωπίζει. Πώς αντιμετωπίζει τις χαρές, τις λύπες, τις αρρώστειες, τις επιτυχίες, τις αποτυχίες, τα καλά, τα κακά, τους άλλους, τον ίδιο του τον εαυτό.

Μην εύχεσαι λοιπόν νά'ναι καλύτερη η χρονιά. Γίνε εσύ καλύτερος. Βάλε πάθος στη ζωή σου και ζωή στις επιθυμίες σου. Άσε τον πόνο, την θλίψη και τη δυστυχία να γίνουν μέρος της ζωής σου, αν ήδη υπάρχουν ή αν έρθουν, αλλά όχι όλη σου η ζωή. Άσε την ευτυχία και την επιτυχία να γίνουν μέρος της ζωής σου, αν ήδη υπάρχουν ή αν έρθουν, αλλά όχι όλη σου η ζωή. Η χρονιά είναι εδώ. Ίδια όπως όλες τις άλλες. Και σε περιμένει. Σε περιμένει να την δεις μ'άλλο μάτι, να την δεις σαν την καλύτερή σου χρονιά μέχρι σήμερα. Γιατί σε περιμένει να γίνεις καλύτερος από ποτέ. Και τότε θα σου δωθεί ολοκληρωτικά γιατί θα σ'αξίζει.

Καλή Χρονιά λοιπόν. Δηλαδή καλύτερος εσύ. Καλύτεροι όλοι μας...

2 σχόλια:

Λιακάδα ☼ είπε...

Καλή Χρονιά εύχομαι με ότι επιθυμείς στην αγκαλιά σου...
Φιλιά!

Emperor είπε...

Λιακάδα αγαπημένη εύχομαι να πιάσει η ευχή σου ολοκληρωτικά! Και σου εύχομαι υγεία, χαρά και μεγάλες λιακάδες στη ζωή σου όλο το χρόνο κι'όλα τα χρόνια!!!
Φιλιά πολλά!!!