Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 17 Μαρτίου 2013

Τρεις λαλούν και δυο χορεύουν – Τυχερός ή πονηρός?




Τρεις λαλούν και δυο χορεύουν – Τυχερός ή πονηρός?

Τον Αναστασιάδη ποτέ δεν τον θεώρησα έξυπνο πολιτικό. Αν ήταν έξυπνος δεν θα’ θελε να αναλάβει πρόεδρος τώρα, μια περίοδο που ότι κάνεις σαν πρόεδρος είναι λάθος και όποιος κι’ αν είναι πρόεδρος θα’ χει τις ίδιες επιλογές και θα οδηγήσει στο ίδιο αποτέλεσμα. Θα’ φηνε το Μαλά να βγει πρόεδρος, να περάσει ακόμα μια δύσκολη πενταετία η Κύπρος, να αποδοκιμαστεί το Α.Κ.Ε.Λ., να πέσουν τα ποσοστά του στο 10 με 15 τοις εκατό, να βγει πρόεδρος μετά, λίγο πριν εξορυχτούν οι υδρογονάνθρακες και θα’ ταν εθνοσωτήρας. Ενώ αυτός πήγε να το παίξει εθνοσωτήρας τώρα, λέγοντας μεγάλα λόγια και βρίσκοντας πολλά μπροστά του που ποτέ δεν τους έδωσε την πρέπουσα σημασία ενώ τα άκουγε εδώ και καιρό. Κάτι σα νέο Μαρί ένα πράγμα.

Την πονηριά όμως πιστεύω πως την έχει και περισσεύει. Και τη σημερινή εποχή, σ’ ένα παζάρι, μια κοινωνία κι’ ένα κόσμο γυναικοκρατούμενο, είναι σημαντικό όπλο. Εκτός πάλι αν ο πονηρός είμαι εγώ κι’ ότι πιστώνω τον Αναστασιάδη σαν αποτελέσματα της πονηριάς του είναι συγκυρίες, τύχη ή/και συμβουλές των δορυφόρων του και των επιτελείων του. Οπότε και αυτό που βλέπω να’ χει συμβεί τώρα ίσως τελικά να μην είναι πονηριά του αλλά τύχη, συγκυρίες ή συμβουλές των επιτελείων του.

Ο Αναστασιάδης λοιπόν έκανε το ‘καλό’ παιδί κι’ υπόγραψε για το κούρεμα των καταθέσεων, φέρνοντας όλους προ τετελεσμένων σε θέση ‘μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα’, συνιστώντας να διαλέξουμε το ρέμα ελπίζοντας πως οδηγεί σε λίμνη κι’ όχι σε καταρράκτες. Και τους ρίχνει και το ‘πρέπει όμως πρώτα να το ψηφίσει η βουλή’. Κι’ εκείνοι, σίγουρη πως θα την πείσει το δέχονται. Και ξαφνικά αποφασίζει να μην ενημερώσει την Κυριακή τους βουλευτές άρα να μην ψηφιστεί Κυριακή το κούρεμα. Τι σημαίνει αυτό? Ίσως τίποτα. Ίσως όμως και πολλά. Γιατί τώρα ξημερώνει στην Ανατολή. Σε λίγες ώρες θ’ ανοίξουν οι τράπεζες και τα χρηματιστήρια. Μέχρι τις 4 τ’ απόγευμα της Δευτέρας που θα συνέλθει η ολομέλεια για να ψηφίσει, θα’ χουν ανοίξει και στην Αμερική. Ο καβγάς γίνεται για να ενισχυθεί η οικονομία των βόρειων ευρωπαϊκών χωρών και της Αμερικής. Όμως οι εταίρες της Ευρώπης ξέχασαν κάτι πολύ σημαντικό. Στην Κύπρο και στην Ελλάδα είναι Καθαρή Δευτέρα κι’ είναι δημόσια αργία. Και οι τράπεζες μπορεί να μη δουλέψουν και Τρίτη, και Τετάρτη κι’ όσο χρειαστεί. Αλλά στην Ευρώπη δεν είναι αργία. Και όλοι ξέρουν πως οι επόμενοι στη λίστα για κούρεμα είναι οι Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία, με μακρινή προοπτική Γαλλία και Ιρλανδία. Κι’ έτσι τ’ αποτελέσματα του πειράματος θα είναι εμφανέστατα πριν καν χορηγηθεί το φάρμακο στο πειραματόζωο που λέγεται Κύπρος. Θα ξέρουμε αν οι αγορές αλλά κι’ ο κόσμος θ’ ανεχτεί, θα δεχτεί ή θα αντιδράσει σ’ αυτό το κούρεμα, ειδικά αυτός που ακολουθεί λίαν συντόμως, και κυρίως θα ξέρουμε πως θα αντιδράσει, κάτι που θα διευκολύνει και τη δική μας άρνηση.

Θα πετύχει λοιπόν ο Αναστασιάδης να κάνει τους απόγονους του Χίτλερ να τον πάρουν τηλέφωνο και να του πουν ‘Άκυρο, έλα για επαναδιαπραγμάτευση’ ή όχι? Θα του πούμε μπράβο για την πονηριά του, μπράβο για τα επιτελεία του ή όχι? Δεν θα ξέρουμε τι θα πούμε μέχρι αύριο. Ένα κερί πάντως τ’ άναψα σήμερα. Ελπίζω ο Θεός να μας λυπηθεί…

1 σχόλιο:

Stefanos Max είπε...

γεια!!
θελω τη γνωμη σου!
http://stefanosmedia.blogspot.gr/2013/03/blog-post_18.html