Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

The Show Must Go On... Always...



Show? Ίσως. Πάντα έλεγα πως η ζωή είναι μια παράσταση. Μια παράστασή σου. Με σένα σεναριογράφο, σκηνοθέτη, πρωταγωνιστή. Με τον κόσμο θεατές, κομπάρσους, συμπρωταγωνιστές. Κάποτε αφήνεσαι στην αδυναμία σου και δίνεις τον πρωταγωνιστικό ρόλο σ'άλλον, κάποτε στην ανωτερότητα του άλλου και σου παίρνει το ρόλο. Σαν special guest star. Στο χέρι σου είναι να συνεχίσεις αυτό που αφήνει, να ξαναγίνεις πρωταγωνιστής. Και πάντα χρειάζεται διάλειμμα. Και για να ξεκουραστείς, και για να δεις τι έργο παίζεται στις διπλανές σκηνές. Ίσως γίνεις για λίγο θεατής, ίσως κομπάρσος, ίσως συμπρωταγωνιστής, ίσως πρωταγωνιστής. Σημασία έχει στο δικό σου έργο να πρωταγωνιστείς στην μεγαλύτερη διάρκεια. Και ακόμα πιο σημαντικό είναι το έργο το δικό σου να σ'αρέσει. Γι'αυτό χρειάζεται να ξεκουράζεσαι και λίγο. Γι'αυτό χρειάζεται να ξαναγράφεις κάποιες σκηνές, ν'αλλάζεις λίγο τη σκηνοθεσία. Σε κάθε παύση, σε κάθε διάλειμμα, πρέπει να χαμογελάς από ικανοποίηση, γι'αυτό που κάνεις, γι'αυτό που προσφέρεις, σε σένα και στους θεατές. Ο κόσμος απ'έξω δεν θ'αλλάξει. Ίσως δε μπει ποτέ να δει το έργο σου ή να παίξει σ'αυτό. Κάποιοι, γνωστοί κι'άγνωστοι, ίσως δυσκολεύουν τη δουλειά σου. Τι σημασία έχει. Είσαι στη σκηνή για να παίξεις. Αν δε νιώθεις καλά, αν κάτι δεν σ'αρέσει στο έργο, ξεκουράσου. Ελάχιστα ή λίγο. Και ξαναπαίξε. Γι'αυτό υπάρχεις. Το έργο δεν σταματά ποτέ. Φρόντισε να μην είσαι μόνο θεατής στο δικό σου έργο. Φρόντισε να μη λείπεις απ'τη δική σου παράσταση. Φρόντισε να πρωταγωνιστείς, να σ'αρέσει και να παίξεις καλά. The show must go on... The show always goes on... Επανήλθα...

6 σχόλια:

bianca είπε...

H παράσταση έχει αξία όταν την προσαρμόζεις στα μέτρα σου, αν είσαι βέβαια ο πρωταγωνιστής !
Σαν κομπάρσος απλά ακολουθείς...
Καλή επιστροφή να έχεις.

Ανώνυμος είπε...

"Επανήλθα... "
it's about time !

Levina είπε...

Ότι θέλω, όπως θέλω, όταν θέλω...

Κάπου ...το διάβασα αυτό!!

Καλό Σαββατοκύριακο my Emperor.

Emperor είπε...

Bianca εκτός απ'το ότι αρκετοί ηθοποιοί ξεκίνησαν από κομπάρσοι, υπάρχουν άτομα που δε μπορούν να είναι τίποτ'άλλο στη ζωή τους εκτός από κομπάρσοι. Αν μη τι άλλο είναι καλύτερο απ'το νά'ναι απλοί θεατές, πόσο μάλλον να περνάνε απ'έξω απ'το θέατρο της ζωής τους. Καλώς σας βρήκα! :)

Emperor είπε...

Misnomer λες έ? :)

Emperor είπε...

Levina γλυκειά μου τουλάχιστο έτσι καθορίζεις εξ'αρχής το μέτρο για την αποτυχία σου και την επιτυχία σου. Καλή βδομάδα νά'χουμε. :)