Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

Θεωρίες συνομοσίας...



Έχουμε και λέμε. Έχουμε (έχετε) νέα κυβέρνηση 'Εθνικής Ενότητας', 'Ευρείας Αποδοχής' κλπ. Σαν καλλιτεχνικό όνομα αρτίστας. Με πρωθυπουργό κοινής αποδοχής. Επειδή δεν θέλατε το Γιωργάκη που κατέστρεψε και ξεπούλησε τη χώρα. Ο νέος πρωθυπουργός όμως είναι εδώ κι'ένα χρόνο αμισθί σύμβουλος του ΓΑΠ επί της οικονομίας. Κι'η χώρα πήγε του κώλου. Και λέω εγώ τώρα. Ένα χρόνο ο Γιωργάκης τον άκουγε όταν τον συμβούλευε ή όχι? Αν ναι, σημαίνει πως φταίει κι'αυτός για την οικονομία, άρα τι θ'αλλάξει τώρα μιας και θα συνεχίσει την ίδια πολιτική, και γιατί τον αποδέχτηκαν οι υπόλοιποι, μιας και φταίει κι'αυτός για τα χάλια της οικονομίας? Αν ο ΓΑΠ τον έγραφε κανονικά τότε γιατί τον εμπιστεύτηκε τώρα για πρωθυπουργό? Του τον επέβαλαν? Άρα του επέβαλλαν τα πάντα? Άρα, αφού τον επέβαλαν, θα του επιβάλουν κι'αυτού τα πάντα? Άρα αλλάξαμε(τε) κυβέρνηση μόνο στα ονόματα των μελών? Και μάλιστα, σε καιρούς χαλεπούς, άλλαξε η κυβέρνηση και αυξήθηκαν τα μέλη κατά 7 αντί να μειωθούν?

Πάω λίγο πιο πίσω. Υπόθεση Στροσκαν πώς τον λένε. Τυχαίο που ότι έγινε έγινε μετά που έδωσε εκείνη την περιβόητη συνέντευξη στην οποία έλεγε πως τα μέτρα δεν τα επέβαλαν αυτοί στην ελληνική κυβέρνηση αλλά ήταν απόφαση της ίδιας? Και είναι τυχαίο που ο Γιωργάκης ήξερε πως υπάρχουν λεφτά? Δεν είπε που είναι, αλλά ήξερε πως τά'χει το ΔΝΤ. Μήπως επίσης είναι τυχαίο που ο Καραμανλής, όχι μόνο αποφάσισε να πάει σε εκλογές όταν ήταν σίγουρος πως θα τις έχανε αλλά και από τότε ποτέ δε μίλησε? Και μήπως είναι τυχαίο που κανείς πολιτικός δεν είπε πως θα βγάλει τη χώρα απ'το ΔΝΤ και που ο Σαμαράς δεν ήθελε να βάλει στην κυβέρνηση δικούς του ή να υπογράψει τις συμφωνίες της 26ης Οκτωβρίου?

Και σίγουρα δε μπορώ ν'αφήσω απ'έξω το γεγονός πως ξαφνικά σχεδόν όλοι οι Άραβες ξεσηκώθηκαν ενάντια στις κυβερνήσεις τους. Ξέροντας λίγο απ'την κουλτούρα τους, σπάνια νομίζω Άραβες και Μουσουλμάνοι γενικά ξεσηκώνονται ενάντια στους άρχοντές τους, και δη ομόθρησκούς τους. Κάποιος τους ξεσήκωσε για κάποιο συγκεκριμένο λόγο και συμφέρον, κι'όχι των ιδίων. Και βλέποντας σ'όλο τον κόσμο, παρατηρούμε πως σιγά σιγά την τύχη του κόσμου και του πλανήτη την αναλαμβάνουν τεχνοκράτες και εξαρτάται από τις τράπεζες. Όλα για τις τράπεζες, και δη τους μεγαλομετόχους, τους ανώτατους εκτελεστικούς διευθυντές και τις αγορές, τους τζογαδόρους δηλαδή.

Και φυσικά ο Ελληνικός λαός, όπως και οι υπόλοιποι, αποπροσανατολισμένος. Με μόνη έγνοια τις ανέσεις που χάνει, το ότι άλλοι τρώνε κι'αυτός όχι, χωρίς να ενδιαφέρεται για τον ομόεθνό του, τον ομόθνησκό του, τον συνάνθρωπό του, στην ουσία ούτε καν για την πατρίδα του, παρά μόνο γι'αυτόν, τον εαυτούλη του. Και γω μαζί. Και μιλάμε για τους αρχαίους ημών προγόνους χωρίς να εφαρμόζουμε αυτά που είπαν παρά μόνο κατηγορούμε αυτούς που δεν τα εφαρμόζουν και που τυχαίνει νά'ναι σε 'καλύτερη μοίρα' από μας, και κοινωνικά και οικονομικά.

Να ξυπνήσουμε? Δεν το νομίζω. Φτάνει να τρώμε, να πίνουμε και να γαμάμε. Όλα τ'άλλα ας διαλυθούν. Καλά να πάθουμε λοιπόν. Στην υγειά μας...

6 σχόλια:

Creep είπε...

Δεν έχω ιδέα τι έγραψες μόλις τώρα και είμαι οκ με αυτό. Προτιμώ να μην ξέρω ΠΟΣΟ σκατά είναι τα πράματα αντί να πανικοβληθώ. Ήρθα απλώς να πω καλημέρα.

Levina είπε...

ξεκινώ από το πρώτο σκέλος του post
Δεν διαλέξαμε καμία κυβέρνηση, μας την επέβαλλαν, δεν μας ρώτησε κανένας αν την θέλουμε . Ο περισσότερος κόσμος ξέρει πολύ καλά τι του γίνεται και ας δεχόμαστε πλύση εγκεφάλου από ξεπουλημένους δημοσιογράφους, ευτυχώς υπάρχουν ακόμα φωνές που αντιστέκονται, όπως βέβαια υπάρχουν και οι ηλίθιοι που δεν ξέρουν τι τους γίνεται.
Συμφωνώ για τους Αραβες όπως το λες και τον Στρος Καν, στημένα παιχνίδια της Παγκόσμιας Τράπεζας και πάμε στους Έλληνες.
Αν είσαι γονιός και έχεις δυο και τρία παιδιά από 20-30 και βάλε παιδιά άνεργα και σου έχουν κόψει και τον μισθό στη μέση και δεν έχεις να βάλεις ένα πιάτο φαί στο τραπέζι, να βάλεις πετρέλαιο να ζεστάνεις το σπίτι σου, να πληρώσεις τους φόρους που σε πνίγουν, να πουλάς το σπίτι σου για ένα κομματι ψωμί για τη επιβίωση της οικογένειας, να είσαι γέρος και να θέλεις φάρμακα να πληρώνεις γι αυτά το 40% της συμμετοχής και να παίρνεις 400 τον μήνα και αυτά αν τα παίρνεις, να είσαι πολύτεκνος και να μην έχεις να στείλεις τα παιδιά σου σχολείο ή να τα ταίσεις και να τα ντύσεις, να λιποθυμάνε παιδιά από πείνα στα σχολεία, Τότε πολύ λίγο σε νοιάζει ο διπλανός σου.
Δεν κλαίγεσαι γιατί θα χάσεις την plasma ή το ταβερνάκι σου η τα μπουζούκια σου, Αγωνίζεσαι απλά για να επιβιώσεις.
Δεν είναι τόσο απλά όλα, ούτε μπορούμε να τα κλείσουμε σε λίγες γραμμές και συγνώμη για τον χώρο που καταχράστηκα.
Ο Έλληνας σήμερα απλά επιβιώνει και όσο κλείνει γύρω του ο Χειμώνας θα δούμε πολλά και δυσάρεστα ακόμα.

Emperor είπε...

Creep σε ζηλεύω! Καλημέρα! :)

Emperor είπε...

Levina μακάρι να με ... καταχράζονταν όλοι όπως εσύ. Το θέμα είναι τι κάνουμε τώρα. Όσο για την επιβίωση, κάποιες φορές είναι σε συνάρτηση με την επιβίωση του διπλανού. Αυτό νομίζω θα πρέπει να το ξαναδούμε σα λαός. Φιλιά...

Ανώνυμος είπε...

υιοθετόντας θεωρίες συνωμοσίας είναι ένας τρόπος να μεταθέτεις την ευθύνη για τον εαυτό σου στους άλλους αποδεχόμενος ότι δεν είσαι σε θέση να πράξεις τα δέοντα για την εξέλιξή σου. Προσωπικά εκτιμώ ότι η θεωρία των χαοτικών διεθνών - και μή- σχέσεων είναι πιο κοντά στην πραγματικότητα.
"Να ξυπνήσουμε? Δεν το νομίζω. Φτάνει να τρώμε, να πίνουμε και να γαμάμε. Όλα τ'άλλα ας διαλυθούν. Καλά να πάθουμε λοιπόν. Στην υγειά μας... " στο παραπάνω πάντως συμφωνώ απόλυτα.
καλησπέραααα :)

Emperor είπε...

Misnomer μπορεί να μην τις υιοθετώ απλά. Ας πούμε δεν έτυχε να ακούσω ξανά να συνδέουν τους Άραβες με την Ελλάδα και τον Στρωσκάν. Καλή βδομάδα νά'χουμε. :)