Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 17 Ιουλίου 2011

Διακοπές μέρος 1ο

Αλήθεια, πότε πραγματικά ζεις έντονη ζωή, όταν κάνεις πολλά και διαφορετικά πράγματα μέσα σε μια μέρα, βδομάδα, μήνα, χρόνο, ή όταν αλλάζεις συνεχώς διάθεση απ'τις εμπειρίες της ημέρας? Δεν ξέρω, αλλά στην ουσία δε μ'ενδιαφέρει. Απ'τη στιγμή που ότι κάνεις ή συμβαίνει μέσα σε μια μέρα, απ'το να ραχατεύεις στον καναπέ μέχρι το να ταξιδεύεις με ωτοστοπ, σε ευχαριστεί και είναι ενδιαφέρον για σένα, τότε ζεις, υπάρχεις. Πόσο μάλλον όταν μέσα σε μια μέρα γνωρίζεις νέους ανθρώπους, επικοινωνείς με παλιούς και όλοι σ'αγγίζουν με διαφορετικό συναίσθημα. Και έντονο. Και το μαγικό είναι πως κάθε φορά που αλλάζει το συναίσθημα αλλάζει και ο τρόπος που βλέπεις κάθε προηγούμενη περίπτωση της ίδιας μέρας, με το συναίσθημά της να ... χρωματίζεται...

Παρατηρώντας τους ανθρώπους βγάζεις συμπεράσματα για σένα και την κοινωνία. Όπως επίσης σου γεννιούνται ή ξαναγεννιούνται ερωτήματα διαφόρων ειδών και ποιοτήτων, ευρέως φάσματος. Όπως το τι σημαίνει επιτυχημένος, αν μια υπερευφυής γυναίκα προτιμά μια συντροφιά για να μιλά και να την καταλαμβαίνουν απ'τη συντροφιά ενός άντρα με ερωτικές προθέσεις, αν τελικά το να παραπονιόμαστε και να κατηγορούμε είναι απλά τρόπος να κρύψουμε τον φόβο μας για ανάληψη ευθυνών και δράσης ή να κρύψουμε το μοχθηρό μυαλό μας ή έστω μια απλή κοινωνική συνήθεια που την αποκτήσαμε με τα χρόνια και δεν το καταλαμβαίνουμε πως είναι λάθος...

Πολλές φορές μ'αρέσει να κατηγορώ τον εαυτό μου. Γλυτώνω από πολλές άσκοπες συζητήσεις. Έτσι κι'αλλοιώς, τό'πα πολλές φορές, οι συζητήσεις γενικά είναι άσκοπες. Ο καθ'ένας είναι ειδικός για τα πάντα, υποστηρίζει πάντα αυτά που πιστεύει, δεν αλλάζει εύκολα γνώμη, κόμμα, ομάδα, κατηγορεί τους πταίστες κι'όχι το πταίσμα, δικαιολογεί πάντα τον εαυτό του και αρνείται πεισματικά ότι λάθος κάνει πως είναι λάθος.

Μ'αρέσουν οι γυναίκες που ξέρουν τι θέλουν και το διεκδικούν, χωρίς να το διατυμπανίζουν. Μ'αρέσουν οι άνθρωποι που κάνουν ότι κάνουν και νοιώθουν ότι νοιώθουν χωρίς να το διαλαλούν. Και τώρα, στα 43 μου, δεν θέλω ν'ακούω καλά λόγια. Θέλω αλήθειες σε πράξεις, όχι σε λόγια. Αυτό προσπαθώ να κάνω και γω. Τώρα πόσο τα καταφέρνω δεν ξέρω. Ξέρω όμως πως προσπαθώ, ακριβώς επειδή το βλέπω στους άλλους και δε μ'αρέσει.

Πολλές φορές είπα τι σημαίνει ο έρωτας κι'η αγάπη για μένα. Αλήθεια, τι σημαίνει για μια γυναίκα? Ποιος άντρας αξίζει να τον ερωτευτεί? Ποια τα κριτήρια και από που καθορίζονται, απ'το μυαλό ή απ'την καρδιά? Ρωτάω. Ίσως να ξέρω και να μην το ξέρω. Κάποτε με ρωτάνε αν έχω φίλες γυναίκες. Τελικά πάρα πολλές. Και με αρκετές δεν έχω προσπαθήσει καν να έρθω πιο κοντά με άλλο τρόπο. Αλλά δεν παύω μια γυναίκα να τη βλέπω σα γυναίκα, άρα όλα μπορούν να συμβούν. Όσο για το τι συζητάμε? Δεν ξέρω. Σχεδόν τα πάντα. Μέχρι να φέρω τη κουβέντα στο σεξ. Κάτι που κι'οι δυο καταλαμβαίνουμε απόλυτα. Και μας αρέσει.

Τελικά για ακόμα μια φορά επιβεβαιώνεται πως το μέγεθος δεν μετράει, αλλά η χρήση αυτού που έχεις. Είτε μυαλό, είτε σώματος, είτε αυτοκινήτου, είτε χρήματος (πονηρές, ναι είτε μορίου, είτε στήθους γυναικείου). Αλήθεια, τι να κάνεις ένα IQ 250 αν δε μπορεί να σώσει τον κόσμο (πόσο μάλλον να βγάλει γκόμενα)? Τα πάντα λοιπόν αξίζουν ανάλογα με την αξία που δίνει η χρήση τους, άρα ανάλογα με την τέχνη του χειριστή τους.

Τελικά είμαι ο πιο πιστός άνθρωπος στον κόσμο, σ'όλα τα θέματα. Σ'ότι κάνω κι'όπου είμαι είμαι αφοσιωμένος και δωσμένος εξ'ολοκλήρου εκεί. Όπως στις διακοπές μου. Ανοίγω το κινητό το πρωί για να δω αν με θέλει κάποιος απ'την οικογένειά μου και το βράδυ για να προγραμματίσω το ξυπνητήρι. Δεν ανοίγω λαπτοπ, δεν συνδέομαι, δεν βλέπω τηλεόραση. Κι'όσες φορές το έκανα εκτάκτως, ήταν απλά για να έχουν οι κανόνες μου εξαιρέσεις. Εξαφανίζομαι λοιπόν και θα τα πούμε όταν επιστρέψω σωματικά (σε μια βδομάδα δηλαδή) και ξαναμπώ στη ρουτίνα. Ίσως αυτό να πάρει λίγο περισσότερο. Μέχρι τότε νά'στε καλά και να περνάτε καλά. Όπως θά'μαι και θα περνώ και γώ στην παραλία. Φιλιά!!!

6 σχόλια:

nefelokokkugia είπε...

Τι κάθεσαι και προβληματίζεσαι για τους ανθρώπους και τις μεταβολές των συναισθημάτων τους, τις γυναίκες και τον τρόπο που ερωτεύονται κλπ πριν φύγεις διακοπές?
Κλείσε το κουτάκι αυτό του μυαλού σου και σήκω φύγε.
Να περάσεις τέλεια Αυτοκράτορά μου.

Ανώνυμος είπε...

Να περασεις ομορφα...

οι σκεψεις ....

τα ερωτηματα δεν λυνονται ποτε.. ακομα και μπροστα στην λυση...θα γεννηθει ακομα ενα ερωτημα...

γιατι.. γιατι να ειναι ετσι...

και παλι σε κυκλο . σκεψης... αναζητησης..

συνεχισε τις αναζητησεις σου...

ισως καποια στιγμη να βρεις μια απαντηση για καινουργιες αναζητησεις..

καλη συνεχεια με φιλια συνεχόμενης αναζητησης..

Levina είπε...

Γιατί τόσες σκέψεις πριν την φυγή?
Γιατί ένας Emperor βάζει τόσα ερωτηματικά και δεν αφήνει το μυαλουδάκι του ήσυχο
να χαρεί τις μέρες της απόδρασης?
Καλά να περάσεις
αν και ......
είμαι απόλυτα σίγουρη πως θα περάσεις καλά, θα φορτώσεις μπαταρίες και μετά ......
αλοίμονο!
όλη η blogογειτονιά
ΡΩΜΗ ΑΝΩΧΕΙΡΩΤΗ ΠΟΛΗ
στα πόδια του Αυτοκράτωρα!

Emperor είπε...

Nefelokokkygia κοριτσάρα μου για μένα είναι όπως την αναπνοή. Αυτόματη και ζωογόνος. :)

Emperor είπε...

Σ'αγαπώ... Με προβλημάτισες... Παίρνω τα φιλιά και συνεχίζω... :)

Emperor είπε...

Levina αν σου πω πως κάθε μου βλέμμα και κάθε άκουσμα ήταν ιδέα για ποστ κι'όχι μόνο είναι αρκετό? :)