Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 22 Αυγούστου 2011

Επειδή...



Επειδή δεν πιστεύω στην τύχη πλέον αλλά στις ευκαιρείες που σου παρουσιάζονται και είσαι έτοιμος μέσα από πολλή προσπάθεια να τις αρπάξεις. Και έτοιμος να υπερπηδήσεις ακόμα και εμπόδια που ποτέ δεν σκέφτηκες πως θα παρουσιαστούν. Και επειδή δεν πιστεύω στις σχέσεις από τύχη, αλλά στις σχέσεις που δουλεύεις για να πετύχουν, ακόμα κι'αν στο τέλος τις αφήσεις επειδή δούλεψες και δεν πέτυχαν. Επειδή κάποτε κάποια πράγματα δεν είναι αναστρέψιμα αλλά δεν είναι και το τέλος της ζωής, απλά ένα συνεχές εμπόδιο που παύεις να του δίνεις σημασία και παύει να σ'ενοχλεί πάρα πολύ. Κι'επειδή η καλή μέρα φαίνεται απ'την ανατολή του ήλιου και για να την πετύχεις και να συνεχίσεις τη μέρα ευχάριστα πρέπει να κοιμηθείς γρήγορα κι'εγώ ήδη άργησα. Για όλα αυτά, σας εύχομαι απλά καληνύχτα... Και καλή βδομάδα...

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εγώ πάντως πλέον δεν πιστευω τοσο στις επιλογές, αλλα στην τύχη. Οι εναλλακτικές που σου δίνονται κάθε φορά πάλι απ' την τύχη εξαρτώνται, έτσι δεν ειναι..;

Levina είπε...

Συμφωνώ με την Lali,
η Θεά Τύχη θα βάλει το χεράκι της για να σου έρθουν και οι σωστές Επιλογές και μετά αν υπάρχει μυαλουδάκι... που να δουλεύει κι όλα κάτι μπορεί να γίνει!

καλημέρα
Καλή εβδομάδα my Emperor

Emperor είπε...

Καλημέρα αγαπημένες. Επειδή μ'αρέσει να μιλώ με παραδείγματα, αν μη τι άλλο για να καταλαμβαίνει κάποιος το σκεπτικό μου να φτάσω σε κάποιο συμπέρασμα, ας παραθέσω ένα χοντρό (κι'απίθανο ίσως) παράδειγμα. Γνωριστήκαμε εδώ στο blogging. Τυχαίο? Δε νομίζω αν αναλογιστεί κανείς πως έχουμε κοινό ενδιαφέρον, κάποιες κοινές ανησυχίες, επικοινωνούμε μιας και αρκετά απ'τα γραφόμενά μας αρέσουν αναμεταξύ μας, πιθανόν κάποιες κοινές ανάγκες και σκέψη που συγκλίνει σε κάποια σημεία. Αν αυτή η επαφή κάνει κάποιον από μας (ας πούμε εμένα για χάρη παραδείγματος) να θέλει να έρθει πιο κοντά, πιο στενά και πιο βαθειά με κάποιαν (ή και τις δυο), ανεξάρτητα απ'τους λόγους, κι'αυτή η κάποια (ή και οι δυο) ανταποκριθεί, θά'ναι αποτέλεσμα τύχης? Όχι φυσικά. Αν δεν ανταποκριθεί θά'ναι αποτέλεσμα τύχης? Πάλι όχι. Η συνέχεια στη σχέση μας και στη στάση μας (φιλική, συναισθηματική, σεξουαλική, εχθρική, καθόλου ανάλογα με την απόφαση) θά'ναι τυχαία? Όχι φυσικά. Άρα, ακόμα κι'αυτό το τυχαίο της συνάντησής μας και της γνωριμίας μας εδώ, πίσω από οθόνες διαμέσου οπτικών ινών, δεν είναι τυχαίο. Και το κυριότερο, μέσα απ'αυτό, αποκτάς μια εμπειρία που μέχρι τώρα βασιζόταν στις προηγούμενες και τώρα τις εμπλουτίζει για τις μελλοντικές. Τυχαίο? Δε νομίζω. Τίποτα δεν είναι τυχαίο. Απλά είτε το βλέπεις, αν είσαι έτοιμος, είτε όχι, είτε το εκμεταλλεύεσαι σωστά, είτε όχι. Διαφωνείτε? Δεν πειράζει. Στο μέλλον θα δείτε πως έτσι είναι τα πράγματα. Μέχρι τότε σας φιλώ. :)

Ανώνυμος είπε...

Δεν είναι θέμα τύχης όμως το ότι ανάμεσα στα χιλιάδες blogs έπεσε το ματι μου πχ στο δικό σου; Θα μπορουσαμε να μη διασταυρωθούμε ποτέ, οποτε εκει δεν υπάρχει καν θέμα επιλογης. Άρα..;

Emperor είπε...

Δεν είναι θέμα τύχης. Είναι αυτή η ευκαιρεία που λέγαμε, που παρουσιάζεται κάποια στιγμή και ή συμβαίνει ή όχι. Αν προσέξεις, αρκετές φορές λέμε 'γιατί δε μού'τυχε πιο γρήγορα αυτό' ή και τ'ανάποδο 'δε γινόταν να τύχαινε σε 3 μήνες?'. Όμως κάθε πράγμα 'τυχαίνει' τη στιγμή που είναι η ώρα του. Στο κάτω κάτω τι είναι η ευκαιρεία? Κάτι που θα σε ωφελέσει, ακόμα κι'αν είναι αρνητικό, ή θα σε βλάψει, ακόμα κι'αν είναι θετικό, ανάλογα με το πως θα την αντιμετωπίσεις. Οι επιλογές μας (τότε που αποφασίσαμε ν'ασχοληθούμε με το blogging) μας οδήγησαν εδώ, και οι επιλογές μας μας οδηγούν πάρακάτω. Και να σου πω και κάτι άλλο, που το ξανάγραψα. Κάποτε πήραν κάποιον που έλεγε πως είναι πολύ τυχερός και κάποιαν (τίποτα σεξιστικό) που έλεγε πως ήταν γκαντέμω και τους έβαλαν και τους δυο να κάνουν τα ίδια πράγματα. Να πάνε σ'ένα συγκεκριμένο καφεστιατόριο βασικά. Μετά τους ρώτησαν τι έγινε. Εκείνη είπε 'Τίποτα απολύτως. Πήγα, πήρα τον καφέ μου κι'έφυγα'. Εκείνος είπε 'Όπως πάντα ήμουνα τυχερός. Ενώ έμπαινα στο καφεστιατόριο βρήκα χάμω ένα πεντακοσάευρω. Και μετά ήμουνα τυχερός γιατί καθόμουνα στο διπλανό τραπέζι μ'ένα διευθυντικό στέλεχος μιας υπεράκτιας, ανταλλάξαμε κάρτες κι'αύριο πάω για συνέντευξη'. Το παράξενο? Τόσο το πεντακοσάευρω, όσο κι'ο κύριος που καθόταν δίπλα, υπήρχαν και στην κοπέλλα, γιατί απλά εκείνοι που έκαναν το πείραμα το και τον έβαλαν εκεί. Εκείνη απλά δεν παρατήρησε τίποτα. Κι'αν πάμε στα τυχερά παιχνίδια, ελάχιστοι κερδίζουν πραγματικά παίζοντας λίγα λεφτά, σε σχέση μ'αυτούς που παίζουν τακτικά και πολλά λεφτά, και σπάνια τα λεφτά, όσα κι'αν είναι, τους μένουν πέραν των 5 χρόνων... Άρα? ;)

Levina είπε...

Θα σου έγραφα ακριβώς ότι και η Lali, αλλά αφού απάντησες, προσθέτω πως βρίσκω ατυχές το παράδειγμα, καμία σχέση το ένα με το άλλο.
Το ότι κάποιος έστησε μια σελίδα, τυχαία στην ίδια χρονική περίοδο κάποιος άλλος έκανε το ίδιο, ότι στην περιπλάνηση στο διαδύκτιο , ανάμεσα σε χιλιάδες σελίδες βρέθηκαν δυο , τρεις, δεκατρείς άνθρωποι να παρακολουθούν ο ένας τον άλλο, που είναι η ευκαιρία?
Απλά δίνεις άλλο όνομα σε αυτό που εμείς ονομάζουμε τύχη ή μπορεί να είναι και ατυχία!! Ποτέ δεν ξέρεις.
Άντε να το πω καλύτερα παρατηρητικότητα που έλειπε στην κυρία που δεν βρήκε τα χρήματα στο cafe.
Όσο γι αυτούς που ασχολούνται με τα τυχερά παιχνίδια, είναι θέμα βλακείας και όχι τύχης πότε θα βρεθούν με την θηλιά στον λαιμό.

Και εξ άλλου μου αρέσει η λέξη ΤΥΧΗ και δεν θα την κάνω ‘’ ευκαιρία’’…

Δηλαδή εγώ τι ταμπέλα να βάλω στο κάρο μου?
Ελάτε να σας πω την ευκαιρία σας? Μπρρρρ….κρύοοοο…
χαχαχα

Emperor είπε...

Θα μου πεις την τύχη μου τότε? :ΡΡΡ

Levina είπε...

Ένα μεταλλικό νόμισμα θέλω
στο χέρι μου για να σου πω
την τύχη σου!!
Μα δεν πιστεύεις σε αυτήν,
μάταιος ο κόπος!

Emperor είπε...

Δύο ευρώ δηλαδή. Κάτι μπορεί να γίνει. Εσύ πες μου την και βλέπουμε. :)