Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011

Τέλος για καλή αρχή...



Ο Jim Rohn λέει πως για ν'αρχίσει κάτι πρέπει πρώτα να τελειώσει. Και πάντα λέω πως το καινούριο είναι καλό άμα τελειώσει το παλιό. Για παράδειγμα για να έχεις ελπίδες να πετύχεις σε μια σχέση πρέπει να έχει τελειώσει η προηγούμενη προ πολλού. Για να πετύχει το φαγητό πρέπει να έχεις τελειώσει το ψώνισμα και την προετοιμασία πριν το μαγείρευμα. Απλό έ? Λένε πως η καλή μέρα απ'το πρωί φαίνεται. Και λέω πως η καλή μέρα φαίνεται απ'το προηγούμενο βράδυ, απ'το πόσο καλά τελείωσε η προηγούμενη. Δεν έχει σημασία αν χώρισες με τη γκόμενα, σ'έφτυσαν πέντε γυναίκες ή έφτυσες άλλες 10, αν έχεις πυρετό, αν σ'απόλυσαν απ'τη δουλειά. Σημασία έχει όταν θα πας για ύπνο να έχεις ξεκαθαρίσει στο μυαλό σου, άρα και στην καρδιά σου, πως ότι έκανες καθ'όλη τη διάρκεια της μέρας ήταν σωστό για σένα, ελπίζοντας πως αν έβλαψες κάποιους ήταν λίγο. Αν δεν ήταν προσπάθησε να το διορθώσεις πριν πας για ύπνο, έστω κι'αν απλώς θα το βάλεις στις πρωτεραιότητες της επόμενης αν δε μπορείς να κάνεις κάτι. Αν πριν κοιμηθείς θα διαβάσεις, θα δεις ΤΙΒΙ, θα κάνεις σεξ (μόνος ή μετά πολλών φυσικό ή ηλεκτρονικό δεν έχει σημασία), θα πιεις ένα ποτό, θ'ακούσεις μουσική στο μπαλκόνι ή θα φας ένα γλυκό (όλο βλαβερά πράγματα σας λέω να κάνετε, μη μ'ακούτε) δεν έχει σημασία. Σημασία έχει να πας για ύπνο απαλλαγμένος απ'την προηγούμενη μέρα. Παντελώς. Και να ξυπνήσεις μαζί με την καινούρια μέρα. Να δεις τον ήλιο κατάμματα την ώρα που ξυπνά και να του πεις μια καλημέρα. Κι'ας ξαναπάεις μετά για ύπνο. Και επειδή το αύριο θα υπάρξει μόνο όταν γίνει σήμερα, μέχρι να γίνει σήμερα απ'το χθες δεν θα υπάρχει τίποτα. Φρόντισε λοιπόν πριν το τίποτα να έχουν υπάρξει όσο το δυνατό περισσότερα καλά για σένα. Αλλοιώς το αύριο δεν θα υπάρξει ποτέ. Γιατί πάντα θα το επισκιάζει το χθες...

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

"Every new beginning comes from some other beginning's end" που έλεγε και το άσμα.. Ωραίες σκέψεις (missed you, you know).

Levina είπε...

Συγκρίνεις πράγματα και καταστάσεις μικρής χρονικής διάρκειας όπως η καθημερινότητα, με καταστάσεις μεγάλης χρονικής διάρκειας όπως οι σχέσεις,
Μα το μυαλό δεν έχει διακόπτες να τους κλείνεις ανάλογα με τα κέφια σου, αν δεν σου άρεσε κάτι , αν σε πλήγωσε, αν σε απώθησε, για να σταματήσει να σκέφτεται.
Ακόμα και αν προχωρήσεις παραπέρα , απλά βάζεις αυτές τις σκέψεις στο χρονοντούλαπο, δεν τις αφαιρείς με λοβοτομή.
Δικλείδες ασφαλείας έχει για να μη παραλογιστεί, μα δεν γίνεται να τα βάλεις όλα σε μια κατσαρόλα να τα ανακατώσεις και να βγάλεις το συμπέρασμα.
Πως πρέπει να κάνεις αυτό, για να κάνεις μετά το άλλο.
Σε εκείνο που συμφωνώ είναι πως ότι κάνουμε για τον εαυτό μας
Να μην έχει δυσάρεστες επιπτώσεις για τους άλλους.

Καλημέρα my Emperor
Καλό Σαββατοκύριακο.

bianca είπε...

Μάλλον δεν ξέρεις Emperor από κουζίνα, γιατί όποιος ξέρει γνωρίζει πως πολλές φορές μαγειρεύεις και με τα υλικά που διαθέτεις, αν δεν μπορείς να προμηθευτείς άλλα.....
Αυτό τουλάχιστον το γνωρίζω πολύ καλά.
Μου έδωσες το ερέθισμα να γράψω για την ιστορία μιας πολύ καλής φίλης με αυτή σου την ανάρτηση.

Καλό Σαββατοκύριακο να έχεις.

Ανώνυμος είπε...

t x8es anikei sto parel8on...m xwris t parel8on kamia fora eimaste apla ena tipota...simasia dn exei n diagrafeis katastaseis...simasia exei apla n 3ereis n tis topo8eteis sti swsti xroniki tous 8esi...ka8e telos einai m kainourgia arxi...ka8e kainourgia arxi einai i afeteria g to epomeno telos...!
pikairo!

Emperor είπε...

Lali me too... Φιλιά...

Emperor είπε...

Levina αγαπημένη μια γυναίκα δε μπορεί, ένας άντρας ναι... Σε φιλώ...

Emperor είπε...

Bianca άλλο το μαγειρεύεις ότι τύχει κι'άλλο το μαγειρεύεις συγκεκριμένο φαγητό. Κάνε παστίτσιο χωρίς μακαρόνια ή κιμά και τα ξαναλέμε (δε μπορείς να φανταστείς πόσα ξέρω από κουζίνα και πόσα φαγητά ξέρω να μαγειρεύω) :) Άντε φιλί και σε σένα. :)

Emperor είπε...

Pikairaki όχι κατ'ανάγκη. Δεν ξεκινάς κάτι για να το τελειώσεις, εκτός αν είναι η ζωή, διακοπές, παράνομες σχέσεις, δίαιτα, θεραπεία κλπ. Όλα τ'άλλα, ειδικά τις σχέσεις, τις ξεκινάς ελπίζοντας πως θα κρατήσουν για πάντα. Φιλιά...

Hopeless Romantic είπε...

Αυτό που λες θυμάμαι πάντοτε τη γιαγιά μου να το λέει. Εκείνη βέβαια αναφερόταν μόνο στον τομέα σχέσεων κι έλεγε ότι το ζευγάρι δεν πρέπει να πηγαίνει για ύπνο ποτέ τσακωμένο!
Εκτός από αυτό φυσικά, υπάρχει και μία άλλη άποψη που δίνει λογική σε όσα γράφεις, αυτό που λέμε "μην αναβάλλεις για αύριο αυτό που μπορείς να κάνεις σήμερα". Έχω επίσης παρατηρήσει ότι όταν αφήνω ανοιχτές υποθέσεις για μεγάλο χρονικό διάστημα στο τέλος νιώθω ότι αγωνίζομαι να περπατήσω σε κινούμενη άμμο -δε βγαίνεις από μέσα όσο περνά ο καιρός! Τέλος, ο χρόνος είναι πολύτιμος, άρα έγκειται στον καθένα να τον αξιοποιήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο -και οι άλυτες υποθέσεις είναι χάσιμο χρόνου!
Σε χαιρετώ και πάλι.

Emperor είπε...

Χαίρομαι και πάλι που πέρασες από δω! Σε χαιρετώ και γω! :)