Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

Εκείνες κι'εσύ...



-Θά'θελα να γράψεις για μας τις γυναίκες. Εσύ που φαίνεται πως μας ξέρεις καλά...
-Χρωστάω και το ποστ για το μέγεθος. Καλά, θα δω τι θα κάνω...

Κάπως έτσι ξεκίνησε η σκέψη για ακόμα ένα ποστ για τις γυναίκες. Είχα γράψει παλιά κάποια ποστ στην Athensvoice, με link εδώ στο bloggspot, κάτι που μετά την αναβάθμιση της Άθενς μπορεί να μην ισχύει. Έγραψα για πάρα πολλά πράγματα στην Άθενς, κυρίως για τα κενά μου και τις μαυρίλες μου, κάτι σαν 'αυτοψυχανάλυση'. Σίγουρα δε μπορούσα να μη γράψω για τις λατρευτές μου γυναίκες, για την αγάπη, για τον έρωτα, για την ηδονή, ακόμα και για λεσβίες. Όλα απόψεις μου και συμπεράσματα μέσα απ'τα βιώματά μου και τις εμπειρίες μου, άμεσες ή έμμεσες.

Είχα γράψει διάφορα λοιπόν. Από ρητά όπως αυτό του Όσκαρ Ουάιλντ που λέει 'Ευτυχισμένος άνδρας πλάι σε μια γυναίκα είναι αυτός που δεν θα την αγαπήσει ποτέ' μέχρι χαρακτηρισμούς όπως 'Οι γυναίκες είναι σαν τα χρυσόψαρα, δηλαδή έχουν μνήμη 3 δευτερόλεπτα και παίρνουν πάντα όλο το χώρο που θα τους δώσεις', ή 'οι γυναίκες είναι σαν τις γάτες, δηλαδή πάντα τρίβονται στα πόδια αυτού που δεν τους έδωσε σημασία ενώ νυχιάζουν τους άλλους που θέλουν να τις κρατήσουν' ή 'άμα ξέρουν πως θα χορτάσουν καλά κοντά σου, ακόμα και να φύγουν θα επιστρέψουν'. Ή 'οι γυναίκες είναι σαν τα γραμματόσημα, όσο τις φτύνεις τόσο κολλάνε' (αυτό νομίζω δεν είχα προλάβει να το περιλάβω), ή 'το μόνο κοινό που έχουν οι γυναίκες με τη λογική είναι πως και οι δύο είναι τρισύλλαβες λέξεις θηλυκού γένους' (αυτό είναι παντελώς δικό μου). Κι'αυτό διότι οι γυναίκες λειτουργούν με το ένστικτο, σ'αντίθεση με τους άνδρες, γι'αυτό και έχουν ανεπτυγμένη πονηριά. Κάποιος είπε 'Οι γυναίκες δεν είναι για να τις καταλαμβαίνουμε αλλά για να τις αγαπάμε' και γω το άλλαξα λέγοντας 'Τις γυναίκες να μην τις ακούς αλλά να τις νοιώθεις'. Γιατί πολλές φορές τα όχι τους και οι αντιστάσεις τους είναι απλά για να σε δοκιμάσουν αν αξίζεις για να σου δωθούν. Όπως επίσης είπα πως δεν υπάρχει γυναίκα που δε λέει ψέματα, δεν κλαίει, δεν παραπονιέται, δε μουρμουράει και δεν απαιτεί, συνήθως αποκλειστικότητα. Όπως φυσικά πως δεν υπάρχει γυναίκα που δε μπορείς να τη ρίξεις άμα θες.

Είχα πει επίσης πως δεν είναι οι γυναίκες που θέλουν να παντρεύονται, άσχετα με το ότι το όνειρό τους απ'τον καιρό που θα γεννηθούν, όνειρο που τους 'καρφώνει' στο μυαλό η μαμά, είναι να φορέσουν νυφικό και να κάνουν δικό τους σπίτι, αλλά οι άντρες, ενώ οι γυναίκες θέλουν μόνο να κάνουν σεξ για να κάνουν παιδιά. Οι άντρες θέλουν να έχουν έλεγχο πάνω στα παιδιά τους γι'αυτό θέλουν να παντρεύονται μια που πιστεύουν πως είναι ικανή να τα μεγαλώσει σωστά. Είχα πει πως οι σημαντικοί άντρες στη ζωή μιας γυναίκας είναι δυο, ο πατέρας της που τον έχει σαν παράδειγμα προς μίμηση ή αποφυγή αλλά σημαδεύει τη ζωή της συναισθηματικά και ο άντρας που θα ερωτευτεί για πάντα με το πιο έντονο πάθος, θα της χαρίσει το μεγαλύτερο οργασμό που θα θυμάται μια ζωή και φυσικά ποτέ δεν την παντρεύεται, άσε που συνήθως τον γνωρίζει μετά το γάμο της με άλλον. Όσο για τις γνωριμίες, αφού μια γυναίκα τη γνωρίζεις για να κάνετε έρωτα, μην προσπαθείς να μάθεις αν κατάγεται απ'τον Κολοκοτρώνη. Και μην αναλώνεσαι σε άσκοπες συζητήσεις που θα έκανες με τους φίλους σου. Αν θέλει να σου δείξει πόσο έξυπνη είναι απλά άφησέ την, δεν σου κάνει. Εκτός αν είναι και πολύ γκόμενα. Αλλά δεν υπάρχει γυναίκα σήμερα ντυμένη που να μη μπορεί αν θέλει να είναι ωραία και δεν υπάρχει γυναίκα γυμνή που να μην έχει ατέλειες.

Η γυναίκα συνήθως διαλέγει άντρα για να πάει μαζί του. Εκτός αν είσαι αρσενικό, οπότε διαλέγεις εσύ. Βασικό να τη βλέπεις στα μάτια, να μην ντρέπεσαι να της μιλήσεις ανοικτά, όχι κατ'ανάγκη χυδαία, αν και με κάποιες λειτουργεί κι'αυτό, να της δείχνεις απ'την πρώτη στιγμή ποιος είσαι και τι θες, ποιος κάνει κουμάντο, να της κεντρίζεις τη φαντασία, το ένστικτο, το θέλω. Να μην την παρακαλάς, να μη σ'ενδιαφέρει αν την χάσεις, δεν είσαι ζήτουλας ούτε νηστικός. Δεν είναι αυτή είναι άλλη, εκείνη χάνει, όχι εσύ. Σκέψου πως γνώρισες κάποιες χιλιάδες άνδρες και 5-6 είναι οι φίλοι σου, γιατί θα πρέπει να σ'ερωτευτούν και να κάνουν σεξ μαζί σου όλες όσες θα γνωρίσεις? Αν δεν κάνετε σεξ μέχρι και την τρίτη σας επαφή, οποιουδήποτε είδους κι'αν είναι, μην συνεχίσεις, θα γίνεις ρεζίλι, εκτός αν ήδη έχει αναπτυχθεί αίσθημα και οικειότητα μεταξύ σας, ή αν απλώς απολαμβάνεις τη συντροφιά της. Κι'αυτό δε σημαίνει να είσαι φουλ ερωτευμένος μαζί της ή να την αγαπάς σαν τρελλός. Αυτά δεν γίνονται, με τίποτα. Αγαπάς κάποια που μοιάζουν οι ψυχές σας αλλά της συμπεριφέρεσαι σαν γκόμενα, όχι σαν τη μάνα σου. Ερωτεύεσαι όλες γιατί είσαι ερωτευμένος με το ωραίο, με την τέχνη, με τη γυναίκα. Νά'σαι γλυκός αλλά και αυστηρός, ναι στα γλυκόλογα αλλά να τα νοιώθεις και να τα εννοείς, να τα ζείς, και δεν πα νά'ναι η δεύτερη ή η τρίτη σου την ίδια μέρα, να την κάνεις να νοιώθει μοναδική και να είσαι ολόδικός της εκείνη τη στιγμή. Αν θα της πουλήσεις ψέματα δικό σου θέμα, προσωπικά δεν το κάνω ποτέ. Κάν' την να νοιώσει βασίλισσα και σκλάβα ταυτόχρονα. Κι'αν απλώς θες να περάσεις ευχάριστα το βράδυ σου χωρίς να πας μαζί της παίξε μ'όλα αυτά που την θυμώνουν. Να την βλέπεις συνέχεια, να της χαμογελάς, να μην της μιλάς, να την κάνεις να σε κοροϊδεύει από θυμό. Εκτός αν πραγματικά σ'αρέσει οπότε, αν δεν θα κάνεις κίνηση ματ, ψήσε την και φύγε. Αλλά φύγε, μην την ψήσεις και να πας με τους φίλους σου δίπλα. Να της ξυπνήσεις την αγωνία για την επόμενη φορά.

Και αφού θες να πας μαζί της, φρόντισε να είναι αξέχαστη η βραδιά γι'αυτήν. Σημασία δεν έχει απλά να κάνεις σεξ με ακόμα μια, αλλά να σε θυμάται ακόμη μια. Μπορεί να μην ξαναπάς μαζί της, γι'αυτό πάντα να συμπεριφέρεσαι σα νά'ναι η τελευταία φορά. Κάν'την να έχει αξέχαστους οργασμούς, να κλάψει αν κλαίει στον οργασμό, να έχει απανωτούς ή συνεχόμενο, κάν'την να στα δώσει όλα και να τα πάρει όλα. Γιατί όλες οι γυναίκες μέσα τους κρύβουν κάτι άγριο και ανήθικο που αν τους το ξυπνήσεις θα σε θυμούνται για πάντα, κι'ας μην σε ξαναδούν, ας μην σου ξαναμιλήσουν, και θα στα δώσουν όλα, και θα τα πάρουν όλα, όλες. Και πρέπει νά'σαι έτοιμος γι'αυτό, την εξαφάνισή τους. Συνήθως οι γυναίκες θέλουν κάποιον να τις 'ελέγχει', να νοιώθουν ασφάλεια, να τους δίνει λύσεις, να τις κάνει να νοιώθουν μικρά κορίτσια, γυναίκες, πουτάνες, κυρίες, όλα μαζί. Αλλά αν το καταφέρεις και τις πιάσεις 'αδιάβαστες' και νιώσουν πρωτόγνωρα συναισθήματα κι'αλησμόνητους οργασμούς, είτε θα θέλουν να σε 'δέσουν' για πάντα, κι'αν το πετύχουν τότε δεν θα σε θέλουν, είτε θα σ'αφήσουν γιατί πλέον θά'σαι σα ναρκωτικό γι'αυτές, ειδικά σε περίπτωση που υπάρχει στη μέση γάμος, μεγάλη διαφορά ηλικίας κλπ και δεν θα θέλουν άλλες θυσίες κι'άλλο πόνο, όσο υπέροχος κι'ας είσαι. Όσες μείνουν κοντά σου θά'ναι επειδή είσαι ότι καλύτερο έχουν, μέχρι να βρουν κάτι άλλο, πιο απλό, πιο 'γειωμένο'. Πάρ'το χαμπάρι. Τ'αρσενικά μένουν μόνα. Γι'αυτό νά'χεις έτοιμη την επόμενη, ή έστω ένα υποκατάστατο. Εκτός αν είσαι αρκετά δυνατός.

Με πιστεύετε? Εμένα? Κάποιον Κύπριο που είναι 43 χρόνων παντρεμένος απ'τα 23 του με την ίδια γυναίκα? Μάλλον κάποιο λάθος θα κάνετε. Στο κάτω κάτω, ο έρωτας κι'η καταιγίδα είναι μέσα μας. Πάντα. Απλά βρίσκει αντικείμενο έκφρασης, γη να ποτίσει. Και δέστε το κι'αλλοιώς. Κανείς δεν ξέρει αν οι υποτιθέμενες επιτυχίες μου είναι αλήθεια. Και καμιά δε μπορεί να είναι σίγουρη αν απάτησα ή όχι τη γυναίκα μου ποτέ, ακόμη κι'αν βρεθούν δεκαεπτά που θα το ομολογήσουν, παρά μόνο αν κάνουν σεξ. Και θα είναι σίγουρη μόνο για εκείνη τη φορά. Τι λέω εγώ? Τι σημασία έχει. Άκου το ένστικτό σου. Και βλέπε τα λάθη σου. Σιγά σιγά θα μάθεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: