Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή, 12 Ιουλίου 2015

Κάποτε είχα πει...... πως η Ευρώπη ποτέ δεν θα ενωθεί πραγματικά. Επειδή, σ'αντίθεση με την Αμερική που όλους τους ένωνε η κερδοσκοπία, ο τυχωδιοκτισμός και η ανάγκη επιβίωσης αφού δεν τα κατάφερναν στη χώρα τους, την Ευρώπη θα την χωρίζει πάντα ο Εθνισμό (δε λέω Εθνικισμός για να μην παρεξηγηθεί η λέξη, αν και στο τέλος εκεί καταλήγει). Το ότι η Ευρώπη, κάποτε και οι ίδιες οι χώρες, αποτελείται από τόσες διαφορετικές φυλές, ράτσες, φύλα, έθνη, είναι εμπόδιο στην πραγματική της ένωση. Και, είτε το θέλουμε είτε όχι, είτε διδάσκεται στα σχολεία ή στις κομματικές νεολαίες είτε όχι, τα γονίδια δεν αλλάζουν. Γι'αυτό, κανείς δεν ξεχνά τις ρίζες του ή τους εχθρούς του παρελθόντος.

Στην Ευρώπη, εκτός απ'τα φύλα, υπάρχουν κι'οι θρησκείες. Αιρέσεις που δημιουργήθηκαν καθαρά από εθνικό εγωϊσμό για να μη νοιώθουν οι διάφοροι υπό των υπολοίπων. Ο πάπας για να μην είναι υπό του Πατριάρχη, ο Λούθηρος για να μην είναι υπό του πάπα, οι Αγγλικανοί για να μην είναι ο Βασιλιάς τους υπό κανενός. Και όχι μόνο αυτό, αλλά προσπαθούν με κάθε τρόπο να υποτάξουν τους υπόλοιπους.

Ο χαρακτήρας όμως των φύλων και των εθνών, είτε μας αρέσει είτε όχι, καθορίζεται πάρα πολύ απ'τις κλιματολογικές συνθήκες. Καθόλου τυχαίο που οι πολιτισμοί αναπτύχθηκαν στη Μεσόγειο, καθόλου τυχαίο που όλοι 'έκλεψαν' τους Έλληνες.

Όλα τα πιο πάνω συνεχίζουν την έχθρα ανάμεσα στους λαούς της Ευρώπης. Οι γερμανοί και οι υπόλοιποι βόρειοι συνεχίζουν νά'ναι ναζί (όπως ήταν όλοι οι γερμανοί την εποχή του Χίτλερ κι'ας το αρνούνται) και ποτέ υποσυνείδητα δε μας συγχώρεσαν εμάς τους Έλληνες και τους Ρώσσους που είμασταν η αιτία να ηττηθούν (και 'συμπτωματικά' Ορθόδοξοι κι'οι δυο).

Έλεγα λοιπόν τα πιο πάνω πάντα. Κι'έλεγα επίσης πως ότι δεν κατάφερε να κάνει ο Χίτλερ δια της βίας, κατάφεραν να το κάνουν οι απόγονοί του διά της οικονομίας. Να εξουσιάζουν όλη την Ευρώπη. Αλλά πάλι ξέχασαν πως η Ελλάδα δεν ανήκει στην Ευρώπη. Η Ελλάδα είναι η Ευρώπη. Κι'η Ελλάδα είναι ο πολιτισμός. Κι'η Ελλάδα είναι ο ηρωισμός, η θυσία, η πίστη κι'όλα αυτά που δίδαξε διά μέσου των αιώνων, ακόμα και με άχρηστους ή/και προδότες και πουλημένους/εξαγορασμένους ηγέτες. Γιατί η Ελλάδα πραγματικά ποτέ δεν πεθαίνει. Ποτέ όμως...

Δεν υπάρχουν σχόλια: