Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη, 24 Μαρτίου 2016

Ο Κόμης ΜόντεΧρίστο στο Παρίσι και στις Βρυξέλλες (je suis makakas)...Ποτέ δεν ήθελα να επανέλθω στο blogging με οτιδήποτε θέμα εκτός από ερωτικό, κάτι που χαρακτηρίζει τον Αυτοκράτορα. Κι'ένας απ'τους λόγους που απείχα τόσους πολλού μήνες απ'την συστηματική επικοινωνία μου μαζί σας ήταν όχι τόσο τα τεκταινόμενα γύρω μας, κοντά μας και μακρυά μας όσο ο τρόπος που τα αντιμετωπίζαμε. Εν πάσει περιπτώσει είμαι εδώ πάλι.

Τα ωραία βιβλία των καλών συγγραφέων, ανεξαρτήτως του πότε έχουν γραφτεί, δεν λένε τίποτα περισσότερο ή διαφορετικό απ'τις καθημερινές καταστάσεις που ο άνθρωπος βίωνε, βιώνει και θα βιώνει. Και όλα, εκτός απ'τα διδάγματά τους, έχουν και κάποιες φράσεις που πραγματικά σ'αφυπνίζουν, αν θες δηλαδή.

Ένα λοιπόν τρομερό βιβλίο, κι'όσοι το διάβασαν δεν θα διαφωνήσουν μαζί μου, είναι και ο Κόμης ΜόντεΧρίστο. Δεν θα σας θυμήσω έστω και περιληπτικά την πλοκή του βιβλίου, ούτε το μέχρι που μπορεί να φτάσει ο άνθρωπος για να πετύχει τους σκοπούς του, ειδικά αν είναι ανήθικοι, ούτε και μέχρι που μπορεί να φτάσει ο άνθρωπος για να εκδικηθεί ή/και να τιμωρήσει. Ίσως σ'άλλη ανάρτηση. Εκείνο που θά'θελα να σταθώ είναι μια φράση (παραφρασμένη αλλά με το ίδιο νόημα) απ'αυτό το βιβλίο. 'Όταν συμβεί κάτι, κυρίως κακό, πρώτα να προσπαθήσεις να βρεις ποιος επωφελείται απ'αυτό που συνέβη και μετά να προσπαθήσεις να βρεις ποιος επωφελείται αν τιμωρηθεί αυτός που θεωρητικά επωφελείτο απ'το συμβάν.

Δε νομίζω να πιστεύει κανείς μας, ή κανείς μουσουλμάνος, πως πραγματοποιώντας όλες αυτές τις τρομοκρατικές ενέργειες θα εξαλείψουν τους εχθρούς τους. Ή πως αν διαλυθεί το ISIS ή πώς το λένε, θα πάρουν το αίμα τους πίσω σκοτώνοντας συνέχεια άμαχους. Οπότε κάποιος άλλος είναι ο λόγος που τις κάνουν.

Όλες αυτές τις οργανώσεις, Αλ Κάϊντα, Τζιχαντιστές κλπ, τους οργάνωσαν, τους εκπαίδευσαν και τους χρηματοδότησαν οι Αμερικάνοι και οι Ευρωπαίοι. Μήπως όμως τελικά τους δημιούργησαν για να κάνουν ακριβώς αυτά που κάνουν τώρα? Μήπως ήθελαν να σκοτώσουν τους ηγέτες τους επειδή δεν ήταν πειθήνια όργανά τους πλέον κι'έκαναν κι'άλλα εκτός προγράμματος? Ας μη ξεχνάμε πως οι Ταλιμπάν ήταν ο μόνος τρόπος ν'αντιμετωπίσουν την πάλαι ποτέ Ε.Σ.Σ.Δ. στο Αφγανιστάν (ή Αβχανιστάν) και η Τζιχάντ ο μόνος τρόπος να αντιμετωπίσουν πάλι τη Ρωσσική Ομοσπονδία στη Συρία (εκμεταλλευόμενοι και τις δυο φορές το φυσικό πλούτο των χωρών εις όφελός τους).

Αν αναλύσουμε προσεχτικά και απ'όλες τις οπτικές γωνίες τις τρομοκρατικές επιθέσεις σε Παρίσι και Βρυξέλλες, δηλαδή τη χρονική στιγμή που έγιναν, το που έγιναν κλπ, μήπως άνετα μπορούμε να βγάλουμε το συμπέρασμα πως οι επιθέσεις έγιναν με διαταγή των Ευρωπαίων και των Αμερικάνων για να πλήξουν την ίδια την Ευρώπη και κυρίως τους λαούς του νότου (Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία κλπ) όπως και τη Ρωσσία. Είναι, ας πούμε, άξιον απορίας γιατί να συγκαλείται έκτακτη σύσκεψη των υπουργών της Ευρώπης στις Βρυξέλλες τώρα, ενώ θα μπορούσαν λόγω της κατάστασης να βρεθούν στη Τζαμάϊκα ας πούμε. Όχι, δεν είναι για να τους δολοφονήσουν, απλά δε φοβούνται γιατί δεν είναι μέσα στους στόχους των τρομοκρατών. Δεν θα διατάξουν να σκοτώσουν τους ίδιους τους εαυτούς τους και τους δικούς τους ανθρώπους. Όμως σκεφτείτε κάτω από ποιο ψυχολογικό καθεστώς θα συνεδριάσουν και από τι θα εξαρτώνται οι αποφάσεις τους, και τώρα κι'όλες οι υπόλοιπες στο μέλλον. Ποιος ας πούμε θ'αρνιόταν να κλείσουν τα σύνορα σε επιλεγμένες χώρες, π.χ. Κεντρική Ευρώπη, και για συγκεκριμένες χώρες, π.χ. Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία, Βαλκάνια. Ή ακόμη και να εισβάλουν εις το όνομα της ειρήνης και της προστασίας της Ευρώπης στα κράτη του νότου και δη στην Ελλάδα. Επίσης, μετά από τόσα κακά που έχουν γίνει απ'τους πρόσφυγες εισβολείς στην Ευρώπη, εύκολα θα μπορούν οτιδήποτε γίνει να ενοχοποιούν τους αλλοδαπούς, ανεξαρτήτως θρησκείας, αφού όλοι θα είναι μουσουλμάνοι γι'αυτούς. Αν και νομίζω πως οι πλείστοι τρομοκράτες είναι ντόπιοι, είτε στην Αμερική γίνονται οι επιθέσεις είτε στην Ευρώπη. Και θα μπορούσαμε αναλύοντας όλα αυτά να βρούμε πολλούς άλλους λόγους που έγιναν οι επιθέσεις και πολλά άλλα στοιχεία που θα ενοχοποιούσαν τους Αμερικάνους και τους Ευρωπαίους.

Ναι, συνέχεια μου λένε πως έχω μεγάλη φαντασία και σκέφτομαι το κακό και το ασύλληπτο δημιουργώντας σενάρια επιστημονικές φαντασίας. Όμως, όπως μια απλή ερώτηση σ'αυτούς που δεν πιστεύουν στον Θεό είναι η 'κι'αν υπάρχει?', έτσι κι'εδώ η ερώτηση είναι 'κι'αν όντως αυτό συμβαίνει?'. Κι'η απάντηση και για τα δυο είναι η ίδια. 'Εκάτσαμεν πάνω'...


http://live.webhosting4u.gr:2199/start/emperor/ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: