Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή, 28 Ιουνίου 2015

Αλέξη Ξύπνα Τώρα - Μεγάλο Έθνος με μικρούς επικεφαλής (γιατί ηγέτες δεν τους λες)...Το Γεννάρη σας έλεγα να ψηφίσετε Τσίπρα γιατί, αν και τον θεωρούσα και ακόμη τον θεωρώ τον πιο αποτυχημένο πολιτικό στην Ελλάδα, η Ελλάδα θα καταστραφεί έτσι κι'αλλοιώς, οπότε καλύτερα να καταστραφεί με το Τσίπρα, τουλάχιστο να συνειδητοποιήσετε (-ήσουμε) σα λαός και σαν Έθνος πως κανείς δε φταίει για τη μοίρα μας και κανένα κόμμα παρά εμείς οι ίδιοι. Ξέρω πως με γράψατε, κι'ας είμαι Αυτοκράτορας, αλλοιώς, αν με λαμβάνατε σοβαρά υπ'όψιν δεν θα ψηφίζατε Τσίπρα για να φτάσετε στην καταστροφή συντομότερα.

Να λοιπόν που είχα δίκηο. Βλέπετε, ο κάθε λαός έχει την ηγεσία που τ'αξίζει, και μεις σαν Έθνος είμαστε πολύ ωχαδελφέ και δε βαριέσαι και βολεμένοι και δε με νοιάζει και ψιλοαπατεώνες και ανήθικοι για νά'χουμε κάποιον που ν'αξίζει και το κυριότερο να μας αξίζει. Λάθος χειρισμοί Τσίπρα θα με ρωτήσετε? Ναι. Φυσικά τουλάχιστο αυτός δεν πούλησε την πατρίδα και τον κόσμο για να βολευτεί, δεν πρόδωσε το Ελληνικό Έθνος όπως οι προκατόχοι του, απ'τη δικτατορία του 67 και μετά. Όμως φέρθηκε ηλίθια. Και έγινε το παιχνίδι των μεγάλων.

Σε κανένα δεν συμφέρει να βγει η Ελλάδα απ'το Ευρώ. Ούτε και την Ελλάδα πλέον. Είναι αργά. Αλλά έπρεπε ο Τσίπρας αυτό να τό'ξερε απ'το Γεννάρη και να έκλεινε το θέμα το Φλεβάρη. Δε γίνεται να το καθυστερεί τόσους μήνες δίνοντας καιρό στους 'εχθρούς' να οργανωθούν. Αντίθετα, ενώ θεωρητικά διαπραγματευόταν, ουσιαστικά περίμενε τους μεγάλους ν'αποφασίσουν γι'αυτόν, και δεν ήταν τίποτα περισσότερο απ'το μπαλάκι του πινγκ πονγκ στο μεγάλο παιχνίδι μεταξύ Δύσης και Ανατολής.

Όταν έγινε το κούρεμα των Κυπρίων καταθετών, χρειάστηκε, απ'ότι λένε τουλάχιστο, μισό τρις Ευρώ για να στηριχτεί το νόμισμα στις παγκόσμιες αγορές. Κι'όταν η Κύπρος ανακοίνωσε πως θα πουλήσει το χρυσάφι της, χρειάστηκε ακόμα μισό τρις Ευρώ. Συνολικά, για να μη μας δώσουν 20 δις, ξόδεψαν 1 τρις. Όμως η ιστορία δεν ήταν αρκετή για να ξυπνήσει το Τσίπρα, το Βαρουφάκη και λοιπούς. Ούτε το γεγονός πως η Ρωσσία δε μας βοήθησε, τον έκανε να υποψιαστεί πως είμαστε ορεκτικό για τον Πούτιν και μας χρησιμοποιεί, όπως μας χρησιμοποιούν και οι δυτικοί, για ίδιο όφελος.

Τσίπρα φέρθηκες μωρίστικα και χαζά. Ή, αν θες να το πω πιο ευγενικά, φέρθηκες σαν γυναίκα. Λειτούργησες δηλαδή συναισθηματικά κι'όχι με τη δύναμη του μυαλού. Κι'ένας ηγέτης δε λειτουργεί συναισθηματικά. Λειτουργεί με το μυαλό, για το καλό του Έθνους, όχι του πλήθους. Γι'αυτό συνεχίζεις να είσαι αποτυχημένος για μένα, όπως και το επιτελείο σου, αλλά τουλάχιστο σ'εκτιμώ γιατί είσαι τίμιος, σ'αντίθεση με τους προκατόχους σου. Χάθηκε το παιχνίδι? Όχι. Αλλά δεν θα με διαβάσεις, δεν θα μ'ακούσεις οπότε πάλι θα χάσεις.

Γιατί δε συμφέρει της Ευρώπης να φύγεις? Το σκέφτηκες ποτέ? Για μένα είναι απλό. Θά'ναι η εμπράγματη απόδειξη πως απότυχε το Ευρώ. Οπότε θα αποδυναμωθεί. Και όχι έναντι του δολλαρίου, όπως νομίζουν κάποιοι ή και πολλοί, αλλά έναντι του Ρουβλιού. Αυτό που δεν θέλουν οι δυτικοί. Ειδικά μια εποχή που είναι σε οικονομικό πόλεμο (σου θυμίζω τον πόλεμο των άστρων με τον οποίον διέλυσαν τη Σοβιετική Ένωση οι δυτικοί αλλά ταυτόχρονα και την Αμερικανική οικονομία) με τη Ρωσσία, αλλά και μια εποχή που δυνάμεις όπως η Κίνα και η Ινδία μπορούν να επηρεάσουν την παγκόσμια οικονομία κατά το δοκούν. Άσε που αν φύγεις εσύ θ'ανοίξει η πόρτα και για ακόμα 3. Κύπρος, Ισπανία, Πορτογαλλία. Και θα μείνει η Ευρωζώνη των 15 (σου θυμίζει κάτι αυτό?).

Και αν φύγεις απ'την Ευρωζώνη, τότε, πτωχός πλην τίμιος, θα μπορούσες να ζητήσεις τις αποζημειώσεις απ'τη Γερμανία. Ανοίγοντας πάλι το δρόμο για τους υπόλοιπους. Οπότε σύντροφε Αλέξη, αν φύγεις απ'το Ευρώ καταστρέφεις τη Δύση. Γι'αυτό και δε σε (μας) βοηθά ο Πούτιν. Γιατί θέλει να καταστρέψει συντομότερα και χωρίς να φαίνεται τη δύση. Αλλά είσαι τόσο 'χαζός' (δηλαδή λειτουργείς τόσο συναισθηματικά) που αν κηρύξεις πτώχευση θα προκηρύξεις κι'εκλογές. Και εννοείται θα τις χάσεις.

Το ξέρω. Δεν είσαι Αυτοκράτορας. Και δεν είναι τυχαίο. Όμως Αλέξη ξύπνα. Πάψε να 'διαπραγματεύεσαι' παζαρεύοντας. Θέσε επί τραπέζης τα δικά σου τελεσίγραφα. Ειρήνη ή Πόλεμος. Γιατί η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει. Αλλά οι Έλληνες συνεχίζουν να πεθαίνουν απ'την πείνα και ν'αυτοκτονούν. Κι'όταν (αν μ'ακούσεις φυσικά) ξεμπερδέψεις μ'αυτά, τότε ασχολήσου με την ανάπτυξή μας. Φτάνουν 600 χρόνια σκλαβιάς.