Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

Η μοίρα του νικητή...



Τό'πε και ο πιο παλιός συνάδελφος. Ο Ναπολέοντας. 'Ο νικητής πληρώνει το τίμημα'. Κι'είναι βαρύ. Βλέπεις, τα παίρνει όλα. Γην και ύδωρ. Και χαίρεται εκείνη τη στιγμή. Αλλά μετά μια πίκρα μένει. Αυτή είναι η μοίρα του κατακτητή, του νικητή. Οι ήττες τον κάνουν δυνατό. Κι'οι νίκες πικραμένο. Μπορεί να την αλλάξει? Ναι, σίγουρα. Αλλά ο κόσμος θέλει νικητές. Θέλει κατακτητές. Θέλει να νικιέται, να κατακτείται, να υποδουλώνετε. Είναι ο μόνος τρόπος να νοιώσει πως αξίζει. Σαν κατακτημένος από ένα νικητή. Κάποια πράγματα δε μπορούν ν'αλλάξουν ποτέ. Μόνο ο τρόπος. Όχι ο σκοπός, ούτε τ'αποτέλεσμα. Και πάντα μένει η πίκρα της νίκης. Μέχρι την επόμενη μάχη. Μέχρι την επόμενη νίκη...

2 σχόλια:

Levina είπε...

Και επειδή το είπε ένας Ναπολέων σημαίνει πως είναι και το σωστό???
Ο νικητής παραμένει να βαυκαλίζεται ευτυχισμένος με τους σφουγκοκωλάριους να τον λιβανίζουν και τους υπόδουλους να βράζουν σαν υπόκωφο κύμα.

Αυτοί που θέλουν Νικητές να τους υποδουλώνουν είναι υπόδουλοι και χωρίς πόλεμο, χωρίς νίκες ή ήττες.

Εκείνοι που το πνεύμα τους είναι Ελεύθερο ξέρουν την αξία τους δεν χρειάζονται είδωλα για να πάρουν λάμψη και δεν νικιούνται ούτε υποδουλώνονται.

Και αν νικηθούν
Εκείνοι είναι που θα δώσουν λάμψη στον νικητή τους.

Καλη Εβδομάδα my Emperor.

Ανώνυμος είπε...

Εκτος αν δεν σου αρεσει ο πόλεμος, που τότε δεν σε ενδιαφερει καμια νίκη και καμια ηττα, εφοσον δεν συμμετέχεις σε καμια μαχη!