Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 5 Μαΐου 2012

Και τώρα εκλογές...



Εκλογές και πάλι. Και συ είσαι αγανακτισμένος με την κοροϊδία, με την κλεψιά, με την απατεωνιά, με την ψευτιά κι'όλα τ'άλλα χαρακτηριστικά ενός επιτυχημένου πολιτικού, αλλά και ενός επιτυχημένου Έλληνα. Θες να ξεφορτωθείς το μνημόνιο κι'όλους αυτούς τους άχρηστους ηλίθιους εγκληματίες, ναι?

Ο κάθε λαός έχει την ηγεσία που τ'αξίζει...

Εσύ έλεγες 'το κράτος', 'η κυβέρνηση' και πάντα νόμιζες πως είναι κάποιοι άλλοι, κάποιοι εξωγήινοι που ήρθαν και είναι εκεί για να σου δίνουν παροχές, επιδόματα κλπ. Εσύ ο ίδιος ζούσες με δανεικά λεφτά απ'τις τράπεζες. Εσύ ο ίδιος ήθελες τον δικό σου στην εξουσία για να φάει αυτός κι'όχι ο άλλος. Εσύ ο ίδιος ζούσες σα νά'σουν κάποιος άλλος, με τα λεφτά κάποιων άλλων. Τώρα γιατί παραπονιέσαι?

Κανείς δε μπορεί να καταγγείλει το μνημόνιο. Γιατί δεν υπάρχει χώρα στον κόσμο που θέλει να δανείσει σ'αυτή τη χώρα. Κι'οι τράπεζες θέλουν τα λεφτάκια σου για να συνεχίσουν να ζουν καλά οι έχοντες και οι διευθυντές τους. Ξέρεις πόσοι συμπατριώτες σου έβγαλαν λεφτά σε τράπεζες του εξωτερικού για να τα διασφαλίσουν? Αλήθεια, πώς έκαναν τόσα λεφτά?

Δεν θες ΠΑ.ΣΟ.Κ. στην εξουσία. Και καλά κάνεις. Δεν θες Ν.Δ., ΛΑ.Ο.Σ., Χρυσή Αυγή, Κ.Κ.Ε., ΣΥ.ΡΙΖ.Α. κλπ και καλά κάνεις. Αλλά ποιος θα 'κυβερνήσει' αυτό το χάος που δημιούργησαν με την ανέχειά σου και την καύλα σου? Αν έρθω εγώ δεν θα με ψηφίσεις. Αν μπεις εσύ δεν θα σε ψηφίσουν. Και τελικά αν πας, θα πεις 'Καλύτερα ο δικός μου παρά οι άλλοι'. Αλήθεια, τι κοινό έχεις μ'αυτόν, τον 'δικό' σου? Μάλλον τα πάντα. Ούνα φάτσα, ούνα ράτσα...

Ο κάθε λαός έχει την ηγεσία που τ'αξίζει. Θες καλύτερη ηγεσία? Γίνει καλύτερος. Πήγαινε σ'αυτές τις εκλογές με δυνατά μηνύματα. Πώς? Κατ'αρχήν πήγαινε. Και μετά ψήφισε. Όχι αυτόν που ψήφιζες πάντα, ούτε αυτόν που φωνάζει περισσότερο ενάντια στους κυβερνώντες. Ψήφισε λευκό. Όχι άκυρο, ούτε μπλε, πράσινο, κόκκινο κλπ. Λευκό. 11 Εκατομμύρια λευκά. Μια ήσυχη ειρηνική διαμαρτυρία ενάντια στο κατεστημένο που εσύ ανέκτηκες να δημιουργηθεί, λέγοντας επιτέλους 'Φτάνει πια'...

Άλλαξε τώρα. Για ν'αλλάξουν όλα. Αύριο είναι η ευκαιρεία σου. Η τελευταία ευκαιρεία σου...

Δεν υπάρχουν σχόλια: