Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή, 12 Ιουλίου 2015

Κάποτε είχα πει...... πως η Ευρώπη ποτέ δεν θα ενωθεί πραγματικά. Επειδή, σ'αντίθεση με την Αμερική που όλους τους ένωνε η κερδοσκοπία, ο τυχωδιοκτισμός και η ανάγκη επιβίωσης αφού δεν τα κατάφερναν στη χώρα τους, την Ευρώπη θα την χωρίζει πάντα ο Εθνισμό (δε λέω Εθνικισμός για να μην παρεξηγηθεί η λέξη, αν και στο τέλος εκεί καταλήγει). Το ότι η Ευρώπη, κάποτε και οι ίδιες οι χώρες, αποτελείται από τόσες διαφορετικές φυλές, ράτσες, φύλα, έθνη, είναι εμπόδιο στην πραγματική της ένωση. Και, είτε το θέλουμε είτε όχι, είτε διδάσκεται στα σχολεία ή στις κομματικές νεολαίες είτε όχι, τα γονίδια δεν αλλάζουν. Γι'αυτό, κανείς δεν ξεχνά τις ρίζες του ή τους εχθρούς του παρελθόντος.

Στην Ευρώπη, εκτός απ'τα φύλα, υπάρχουν κι'οι θρησκείες. Αιρέσεις που δημιουργήθηκαν καθαρά από εθνικό εγωϊσμό για να μη νοιώθουν οι διάφοροι υπό των υπολοίπων. Ο πάπας για να μην είναι υπό του Πατριάρχη, ο Λούθηρος για να μην είναι υπό του πάπα, οι Αγγλικανοί για να μην είναι ο Βασιλιάς τους υπό κανενός. Και όχι μόνο αυτό, αλλά προσπαθούν με κάθε τρόπο να υποτάξουν τους υπόλοιπους.

Ο χαρακτήρας όμως των φύλων και των εθνών, είτε μας αρέσει είτε όχι, καθορίζεται πάρα πολύ απ'τις κλιματολογικές συνθήκες. Καθόλου τυχαίο που οι πολιτισμοί αναπτύχθηκαν στη Μεσόγειο, καθόλου τυχαίο που όλοι 'έκλεψαν' τους Έλληνες.

Όλα τα πιο πάνω συνεχίζουν την έχθρα ανάμεσα στους λαούς της Ευρώπης. Οι γερμανοί και οι υπόλοιποι βόρειοι συνεχίζουν νά'ναι ναζί (όπως ήταν όλοι οι γερμανοί την εποχή του Χίτλερ κι'ας το αρνούνται) και ποτέ υποσυνείδητα δε μας συγχώρεσαν εμάς τους Έλληνες και τους Ρώσσους που είμασταν η αιτία να ηττηθούν (και 'συμπτωματικά' Ορθόδοξοι κι'οι δυο).

Έλεγα λοιπόν τα πιο πάνω πάντα. Κι'έλεγα επίσης πως ότι δεν κατάφερε να κάνει ο Χίτλερ δια της βίας, κατάφεραν να το κάνουν οι απόγονοί του διά της οικονομίας. Να εξουσιάζουν όλη την Ευρώπη. Αλλά πάλι ξέχασαν πως η Ελλάδα δεν ανήκει στην Ευρώπη. Η Ελλάδα είναι η Ευρώπη. Κι'η Ελλάδα είναι ο πολιτισμός. Κι'η Ελλάδα είναι ο ηρωισμός, η θυσία, η πίστη κι'όλα αυτά που δίδαξε διά μέσου των αιώνων, ακόμα και με άχρηστους ή/και προδότες και πουλημένους/εξαγορασμένους ηγέτες. Γιατί η Ελλάδα πραγματικά ποτέ δεν πεθαίνει. Ποτέ όμως...

Σάββατο, 11 Ιουλίου 2015

Εμείς οι άπιστοι...Πολλές φορές τό'χω πει πως εμείς που δηλώνουμε πιστοί Χριστιανοί είμαστε πιο άπιστοι απ'αυτούς που δηλώνουν άθεοι. Γιατί οι άθεοι πιστεύουν ότι υπάρχει Θεός και γι'αυτό Τον πολεμάνε, ενώ εμείς που λέμε πως πιστεύουμε, Τον προδώνουμε κάθε λίγο και το κυριότερο δεν Τον εμπιστευόμαστε. Γιατί τα λέω αυτά τώρα?

Αφορμή μου έδωσαν το Grexit και η πρώτη γιορτή εις μνήμην του Αγίου Παϊσίου του Αγιορείτη στις 12 Ιουλίου. Όλοι εμείς οι Χριστιανοί παρακαλάμε να βρεθεί λύση για να μη πτωχεύσει η Ελλάδα. Μια Ελλάδα που χρωστά όσο κανείς, ταλαιπωρείται όσο κανείς, πεινάει όσο κανείς, πεθαίνει όσο κανείς. Κι'όμως, διάφορες προφητείες Αγίων, όπως ο Κοσμάς ο Αιτωλός, ο Παϊσιος και άλλοι, έχουν προβλέψει την καταστροφή οικονομικά της Ελλάδος και τη σωτηρία της μέσα σε λίγους μήνες. Συγκεκριμένα έχουν ακουστεί τα εξής. Οι Έλληνες θα ξυπνήσουν ένα πρωί του Ιούνη και θά'ναι πτωχοί. Θα χρωστάνε πολλά αλλά δεν θα προλάβουν να τους τα πάρουν οι δανειστές. Θα επέμβει η Τουρκία εκμεταλλευόμενη την αδυναμία της Ελλάδας αλλά θα φτάσει μέχρι τα χωρικά της ύδατα μόνο (εξαμίλια). Αυτό θα συμβεί τον καιρό των μαρουλιών. Μετά θα κατέβει η ξανθή φυλή, θα τους κατατροπώσει και θα τους διαλύσει (μαζί με την Ευρώπη που θα θέλει μερίδιο) και σε 6 μήνες θα μας δώσουν την Κωνσταντινούπολη για να μην την πάρει άλλος (άσε που θά'ναι πλήρως κατεστραμένη εκτός απ'την Αγία Σοφία) και πλέον η Ελλάδα θα ευημερήσει όσο ποτέ άλλοτε.

Γιατί τώρα? Με το παλιό ημερολόγιο (13 μέρες πίσω) η Δευτέρα 13η Ιουλίου 2015 είναι η 30η Ιουνίου. Τα μαρούλια φυτεύονται Οκτώβρη με Νιόβρη και Μάρτη. Οι Τούρκοι ήδη ξεκίνησαν για να μπουν στη Συρία κι'αυτό ενοχλεί τους Ρώσσους. Και η Ευρώπη δε μας θέλει (ευτυχώς). Γιατί λοιπόν να μη θέλουμε να πτωχεύσουμε και να τελειώνουν όλα με ακόμα ένα χρόνο δυστυχίας, αλλά να θέλουμε πρόγραμμα για ακόμα 3 χρόνια δυστυχίας και εξαθλίωσης, με ξεπούλημα του τόπου μας (θέλουν ακίνητα 50 δις, λες και ο Παρθενώνας έχει τιμή) και πτώχευση μετά?

Με ενοχλεί λοιπόν που ενώ πιστεύουμε, λέμε, στους Αγίους και στο Θεό, και τους παρακαλάμε να μας βοηθήσουν, δεν τους εμπιστευόμαστε και τους παρακαλάμε ουσιαστικά να μας κάνουν εκδούλευση στα θέλω μας. Αν όμως πιστεύεις πραγματικά τότε πιστεύεις σ'όλα όσα έχουνε πει και κάνει και εμπιστεύεσαι το είναι σου σ'αυτούς και στο Θεό. Αλλοιώς καλά να πάθεις.

Προσωπικά χαίρομαι που οι Ευρωπαίοι δε μας θέλουν. Γιατί κακά τα ψέματα, είμαστε πολύ γι'αυτούς. Δεν αξίζουν να μας έχουν μαζί τους και να μας εκμεταλλεύονται. Το θέμα είναι να το καταλάβουμε εμείς. Ας προτιμήσουμε λοιπόν ένα χρόνο δυστυχία παρά μια ζωή σκλάβοι.